Göteborg Energi Elavtal - Priser, tillval & omdöme 2024

Göteborg Energi elavtal

Göteborg Energi är ett av de största elbolagen i Sverige. Bolaget erbjuder alltid 100% fossilfri el oavsett vilket elavtal som du väljer att teckna. Göteborg Energi erbjuder flera olika typer av elavtal för dig som är privatperson. Du kan välja mellan att teckna ett rörligt, fast eller mixat elavtal hos bolaget.

Bolaget erbjuder dessutom kampanjer och rabatter för dig som är ny kund och tecknar ett elavtal hos bolaget. Nedan redogör vi kortfattat för bolagets erbjudande. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och mer information.

Senast uppdaterad: 2024-05-08

Innehållsförteckning

Möjliga tillval

El från vindkraft

Göteborg Energi erbjuder dig som privatperson möjlighet att teckna ett tillägg som innebär att du erhåller el från vindkraft. Tillägget kostar extra. Se bolagets hemsida för mer information.

El från solkraft

Göteborg Energi ger dig möjlighet att välja ett tillägg för el från solkraft. Tillägget innebär att din el kommer från elkraft. Tillägget kostar extra. Se bolagets hemsida för mer information.

Göteborg Energi rörligt elpris

Göteborg Energi elavtal finns som två olika alternativ med rörligt elpris: Rörligt elavtal löpande och Timpris.

Ett rörligt elavtal innebär att din månadskostnad varierar från månad till månad eftersom priset på elen följer utvecklingen på elbörsen Nord Pool. 

Historiskt har det rörliga elavtalet visat sig vara billigast över tid. Kostnaderna kan som tidigare nämnt variera från månad till månad. Ett rörligt elavtal passar därför dig som har en hushållsekonomi som klarar av att månadskostnaden kan skilja sig åt. 

Nedan går vi ett prisexempel för det rörliga elavtal som Göteborg Energi erbjuder. För övriga rörliga elavtal som bolaget erbjuder se hemsidan.

Sammanfattning rörligt elpris

Göteborg Energi fast elpris

Göteborg Energi erbjuder ett fast elavtal med bindningstid i ett år. Elen kommer likt övriga elavtal från 100% fossilfria energikällor. 

Ett fast elavtal passar dig som vill veta exakt vilket elpris du kommer att betala varje månad. Ett fast elavtal baseras på samma elpris och det enda som kan skilja sig åt är din förbrukning. 

Sammanfattning fast elavtal

Göteborg Energi elavtal mix

Göteborg Energi erbjuder ett mixat elavtal som innehåller 50% rörligt och 50% fast elpris. Det går att välja elavtal mix i 1 år. Även för det mixat elavtalet kommer elen från 100% fossilfria energikällor.

Rabatter

Göteborg Energi elavtal erbjuder flera rabatter och kampanjer framför allt för nya kunder. Bolaget erbjuder även ett elavtal med studentrabatt. Några av rabatterna går vi igenom nedan. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida.

Studentrabatt

Tillsammans med Mecenat erbjuder Göteborg Energi en studentrabatt som innebär att du får ett lägre påslag det första året.

Att tänka på vid byte till Göteborg Energi

Att byta elavtal är oftast väldigt smidigt för privatpersoner då det mesta sköts av det nya elbolaget. Det som du behöver veta är vilka anläggningsuppgifter som du har. Det hittar du på en tidigare faktura. 

OBS! Innan du byter elavtal till Göteborg Energi bör du se över ditt nuvarande elavtal för att se om du har någon uppsägningstid eller bindningstid. Om du har bindningstid på ditt nuvarande elavtal är det bäst att vänta tills tiden går ut innan du byter elavtal. Annars kan du råka ut för straffavgifter eller liknande.

Bindningstid

Bindningstiden och uppsägningstiden varierar mellan elbolagen och ofta beroende vilket elavtal som du väljer att teckna.

Det kan därför vara bra att jämföra dessa punkter innan du tecknar ett elavtal. Du kan råka ut för straffavgifter eller liknande om du byter elbolag under bindningstiden. 

Göteborg Energis bindningstider för privatpersoner har vi samlat nedan för att underlätta i din jämförelse. Se bolagets hemsida för fullständiga och aktuella villkor. 

Göteborg Energi rörligt elavtal har en uppsägningstid på 1 månad. För elavtalen fast och mix erbjuder bolaget en bindningstid motsvarande den tid som du tecknar avtalet. Samtliga av bolagets elavtal kan också ha bindningstid beroende på om du utnyttjar någon av bolagets rabatter. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Göteborg Energi elavtal

Nackdelar med Göteborg Energi elavtal

Göteborg Energi elavtal omdöme

Göteborg Energi erbjuder flera elavtal. Det går till exempel att teckna ett rörligt, mixat eller fast elavtal hos bolaget. Elbolaget erbjuder även 100% fossilfri energi utan tillägg och rabatter för nya kunder. 

Jämfört med andra elbolag i vår jämförelse skulle bolaget kunna erbjuda fler rabatter eller någon form av lojalitetsprogram. Månadsavgiften är också högre än flera andra elbolag i vår jämförelse. 

Jämför elbolag och se vilket som är det bästa elavtalet i vår jämförelse. 

Göteborg Energi kundomdömen

Schysst elhandel

schysst elhandel

Göteborg Energi är certifierade med utmärkelsen Schysst elhandel. Det innebär bland annat att bolagets kundservice uppfyller flera krav. 

Göteborg Energi och förnybar energi

Göteborg Energi erbjuder elavtal vars el kommer från 100% fossilfri energi. Det är också möjligt att lägga till 100% förnybar energi mot en extra avgift. 

Det går att teckna två olika tillägg mot en extra kostnad varje månad om du vill att din el ska komma från vindkraft eller solkraft.  

Om Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett svenskt elbolag som ägs av Göteborgs Stad. Bolaget har närmare 1000 medarbetare och har sitt säte i Göteborg. 

Bolaget jobbar för en hållbar stad och delar med sig av hälften av sitt överskott till staden. Även om bolaget har en tydlig koppling till Göteborg går det att teckna elavtal hos bolaget från de flesta delarna av Sverige. 

göteborg energi logga

Kontaktuppgifter till Göteborg Energi

Telefon: 031-62 62 62

Öppettider: 

Måndag-torsdag 09.00-16.00

Fredag 08.00-15.00

Vanliga frågor och svar

Göteborg Energi erbjuder flera elavtal som är rörliga, mixade eller fasta. 

Ja, Göteborg Energi erbjuder förnybar energi. 

Bindningstiden beror på vilket elavtal som du väljer att teckna. Uppsägningstiden är vanligtvis en kalendermånad för rörligt elavtal. Bindningstiden beror på hur länge du väljer att binda ditt fasta eller mixade elavtal. 

Ja, Göteborg Energi erbjuder ett vintersäkrat elavtal på 4 månader. 

Fler elbolag