Eon Elavtal - Elpriser, tillval & omdöme 2024

Eon elavtal

Eon är ett av Sveriges största elbolag som erbjuder elavtal till både privatpersoner och företag. Bolaget jobbar på att skynda på utvecklingen av förnybar energi och erbjuder elavtal som består av 100% förnybar energi. Eon elavtal finns både som rörligt och fast elavtal. Eon erbjuder olika typer av rabatter och kampanjer för dig som tecknar ett nytt elavtal. Nedan redogör vi kortfattat för bolagets erbjudanden. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och mer information.

Senast uppdaterad: 2024-05-08

Innehållsförteckning

Möjliga tillval

Timmätning

Eon elavtal ger dig möjlighet att välja ett rörligt pris med timmätning. Det innebär att du kan följa din elförbrukning per timme och styra om den beroende på när elen är som dyrast. För att aktivera timmätningen måste du kontakta Eon.

Eon rörligt elpris

Eon erbjuder ett rörligt elavtal. Det rörliga elavtalet innebär att ditt elpris baseras på den nordiska elbörsen Nord Pools rörelser.

Det innebär att priset varierar varje månad. Utöver elpriset tillkommer kostnader för bolagets påslag samt månadsavgift. 

Eon erbjuder möjligheten att binda elavtalet när du vill och även välja ett pristak. Det rörliga elavtalet passar dig som är flexibel och inte har några problem med att elpriset kan variera mellan månaderna.

Sammanfattning rörligt elpris

Eon fast elpris

Eon elavtal ger dig som privatperson möjlighet att välja ett elavtal som ger ett fast elpris. Det innebär att du betalar ett fast pris per kilowattimme (kWh) under hela avtalsperioden oavsett rörelserna på elbörsen.

Fakturan skiljer sig dock varje månad beroende på din förbrukning men elpriset som du betalar är detsamma.

Eon erbjuder privatpersoner möjlighet att välja ett fast pris i 1 år. Ett fast elavtal passar dig som vill ha kontroll på dina månadskostnader och undvika plötsliga rörelser av elpriset. 

Sammanfattning fast elpris

Rabatter

Eon elavtal erbjuder flera olika typer av rabatter och erbjudanden på sin hemsida. Vi har listat några av Eons rabatter på elavtal nedan. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. Bolaget erbjuder bland annat en studentrabatt. Läs mer under elavtal student.  

Studentrabatt

Eon erbjuder studentrabatt på elavtal.

Att tänka på vid byte till Eon

Att byta elavtal som privatperson är enkelt. Det mesta sköts av det nya elbolaget och det krävs oftast väldigt lite från dig som kund. För att byta eller teckna nytt elavtal hos Eon fyller du i det formulär som bolaget har på hemsidan. När du fyllt i dina uppgifter, inklusive anläggningsuppgifter, genomför Eon bytet åt dig. Anläggningsuppgifterna hittar du på den senaste fakturan.

OBS! Innan du genomför ditt byte och fyller i informationen hos Eon är det viktigt att du ser över om ditt nuvarande elavtal. Om du har bindningstid eller uppsägningstid hos ditt nuvarande elbolag bör du avvakta med ett byte för att undvika straffavgifter och onödiga kostnader. 

Bindningstid

Det kan vara bra att se över och jämföra bindningstiderna hos olika elbolag innan du bestämmer dig.

Bindningstiden varierar beroende på bolag och gör att du är bunden hos elbolaget en viss bestämd tid. Om du väljer att byta elbolag under bindningstiden kan du råka ut för straffavgifter eller liknande.

För att underlätta för dig har vi samlat Eons bindningstider för privatpersoner nedan. För fullständiga villkor, se bolagets hemsida. 

Eon erbjuder ett rörligt elavtal utan bindningstid som normalt har en månads uppsägningstid. Eon elavtal med fast elpris är bundet under den valda perioden och gäller tills avtalet löper ut, i Eons fall är det 12 månader.

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Eon elavtal

Nackdelar med Eon elavtal

Eon elavtal omdöme

Vår undersökning av Eon elavtal visar att bolaget erbjuder ett flexibelt elavtal där du själv har möjlighet att välja bland annat bindningstid. 

Bolaget har även erhållit utmärkelsen Trygg kundkontakt för sin kundservice. Det är möjligt att teckna ett elavtal med rörligt eller fast elpris. Bolaget erbjuder inte ett vintersäkrat elavtal. 

Jämfört med övriga elbolag i vår jämförelse erbjuder Eon färre rabatter än flera andra elbolag. Månadsavgiften är också högre än flera andra elbolag i vår jämförelse. 

Se vår jämförelse av elbolag för att se vilket som är det bästa elavtalet i vår jämförelse. 

Eon kundomdömen

Schysst elhandel

schysst elhandel

Schysst elhandel är ett certifikat framtaget av Energiföretagen Sverige. Certifikatets syfte är att elkunder ska känna sig trygga i sitt val av elbolag. De certifierade företagen kontrolleras regelbundet så de uppfyller kraven. Eon är ett av elbolagen som erhållit certifikatet för schysst elhandel.

Trygg kundkontakt

Trygg kundkontakt är en utmärkelse som årligen delas ut av branschföreningen Kontakta till företag. Utmärkelsen innebär högt ställda krav på försäljningen och kundservice via telefon och digitala kanaler. Eon har under 2020 tilldelats utmärkelsen Trygg kundkontakt. 

Eon och förnybar energi

Efterfrågan på förnybara energikällor har blivit allt större och det är viktigt för alla elbolag att kunna erbjuda förnybar energi till sina kunder. Det finns även numera krav från myndigheter som bidragit till att fler elbolag varit tvungna att ställa om och justera sitt utbud. 

Flera elbolag ger dig möjlighet att bestämma hur stor andel av förnybar energi som du vill ha beroende på dina preferenser. Vi har sammanställt Eons syn på förnybar energi och hur bolaget jobbar för att öka användningen av förnybar energi.

Eon är med och driver förändringen till förnybara energikällor. Bolaget har därför ställt om till 100% förnybar och återvunnen energi. Alla elavtal som du tecknar hos bolaget har el från förnybara energikällor.  

Om Eon

Eon Sverige ingår i den tyska energikoncernen Eon SE som är världens största privata energikoncern. Den svenska verksamheten har cirka 2 200 anställda med huvudkontor i Malmö. Bolaget hette tidigare Sydkraft. 

Eon erbjuder produkter och tjänster inom förnybar energi och distribution av energi. Bolaget har sedan 2016 gjort en omfattande satsning på att kunna erbjuda 100% förnybar energi och gör stora investeringar för att ytterligare utveckla omställningen.

EON Logotyp

Kontaktuppgifter till Eon

Telefon: 010-228 30 00

Öppettider: Vardagar 9-16.30

Vanliga frågor och svar

Eon erbjuder ett fast elavtal och ett rörligt elavtal. 

Ja, Eon erbjuder förnybar energi. Alla elavtal som du tecknar hos bolaget har el från förnybara energikällor. 

Det rörliga elavtalet utan bindningstid har normalt en månads uppsägningstid. Eon elavtal med fast elpris är bundet under den valda perioden och gäller tills avtalet löper ut, i Eons fall är det 12 månader.

Bolaget har bland annat fått utmärkelserna Schysst elhandel och Trygg kundkontrakt. 

Nej, Eon erbjuder inte ett vintersäkrat elavtal. 

Fler populära elbolag