Tibber Elavtal - Elpriser, tillval & omdöme 2024

Tibber elavtal

Tibber är ett relativt nytt elbolag på den svenska marknaden. Bolaget har ett stort fokus på digitalisering och beskriver sig som Sveriges första heldigitala elbolag.

Tibber har utvecklat en smart teknik som gör det möjligt att helt automatiskt köpa el per timme. Hos bolaget går det att teckna ett elavtal med timpris. Det är enkelt att följa din förbrukning i bolagets app och med timpris kan du själv styra din förbrukning till när priset är som lägst. 

Bolaget har ingen bindningstid, erbjuder el till inköpspris och erbjuder fossilfri el. Nedan redogör vi kortfattat för bolagets erbjudanden. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och mer information. 

Senast uppdaterad: 2024-07-01

Innehållsförteckning

Tibber erbjuder

Smart elavtal

Tibber erbjuder en hel del smarta tekniska lösningar som underlättar för dig som kund och ger dig en större kontroll över ditt elavtal och din förbrukning. Du kan till exempel följa din förbrukning och aktuella elpriser i en app.

Timmätning

Hos Tibber baseras alla elavtal på timpris vilket innebär att du själv kan styra över när på dygnet som du väljer att använda mest el.

El till inköpspris

Tibber tar inte ut några påslag eller liknande utan den el som du förbrukar betalas till inköpspris.

Tibber timprisavtal

Tibber erbjuder endast ett typ av elavtal och det är ett timprisavtal. Elavtalet innebär att din elkostnad påverkas av vilken elförbrukning som du har under dygnets timmar. Du kan på så sätt välja när på dygnet som du konsumerar mest el. 

Hos bolaget kan du enkelt följa elpriset i en smart app och på så sätt påverka din förbrukning. Bolaget tar inte ut något påslag utan erbjuder el till inköpspris. Månadsavgiften som bolaget erbjuder är 49 kr/mån. 

Sammanfattning timprisavtal

Rabatter

Tibber erbjuder för närvarande få rabatter på sin hemsida. Vi har listat rabatterna nedan. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

Bjud in vänner

Om du bjuder in en vän att bli kund hos Tibber får ni båda en bonus på 400 kronor att handla för i Tibber Store.

Att tänka på vid byte till Tibber

Det är enkelt att byta elavtal till Tibber och kräver väldigt lite från dig som privatperson. Du fyller i dina uppgifter hos bolaget och kan då välja att bolaget sköter bytet åt dig. Tibber säger då upp det gamla elavtalet och sätter upp det nya hos dem. 

OBS! Innan du fyller i dina uppgifter hos Tibber är det viktigt att du ser över om ditt nuvarande elavtal har någon bindningstid eller uppsägningstid för att undvika straffavgifter och onödiga kostnader.

Bindningstid

Bindningstiden är bra att se över när du jämför elbolag. Bindningstiden är något som kan variera beroende på vilket bolag som du tecknar avtalet hos. En för lång bindningstid gör att du inte kan byta elavtal när du vill utan att undvika straffavgifter eller liknande.  Vi har samlat information om Tibbers bindningstid nedan. För fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

Tibber har normalt ingen bindningstid. Som kund hos bolaget kan du därför säga upp ditt avtal när du vill. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Tibber elavtal

Nackdelar med Tibber elavtal

Tibber elavtal omdöme

Vårt test av Tibbers elavtal för privatpersoner visar på att bolaget erbjuder en modernt och smart elavtal som gör det möjligt att kunder i stor utsträckning kan få kontroll över sin elkostnad och elförbrukning. 

Tibber erbjuder el som är 100% fossilfri men det är inte möjligt att endast välja förnybar energi vilket flera konkurrenter erbjuder. 

Bolaget erbjuder endast ett typ av elavtal som är ett timprisavtal. Flera av konkurrenterna i vår jämförelse erbjuder flera alternativ.

Bolaget erbjuder dessutom el till inköpspris, ingen bindningstid och möjlighet för kunder att följa elpriset i en app.

Jämför elavtal hos oss för att se vilket som är bästa elavtal 2024.  

Tibber kundomdömen

SKI kundnöjdhet 2022

Tibber har nöjdast kunder 2022 för privatpersoner. Det gäller enligt Svensk Kvalitetsindex (SKI) senaste rapport om kundnöjdheten i energibranschen. Kunderna är särskilt nöjda med bolagets digitala lösning och möjligheten till att kunna kontrollera och styra sin förbrukning. 

Tibber och förnybar energi

Förnybar energi är något som har blivit allt viktigare både hos kunder och myndigheter de senaste åren. Hos flera bolag är det möjligt att själv välja hur stor andel som du vill ska komma från vissa förnybara energikällor. Nedan har vi sammanställt Tibbers erbjudande av förnybara energikällor. 

Fossilfri el

Tibber elavtal är alltid 100% fossilfria. Det innebär att elen produceras av fossilfria energikällor såsom exempelvis kärnkraft och vattenkraft. Fossilfria energikällor är energikällor som inte släpper ut någon koldioxid i atmosfären. Därför är det inte enbart förnybara energikällor.

Om Tibber

Tibber är ett modernt och digitalt elbolag som erbjuder en innovativ app som gör det möjligt för kunder att följa elpriset och därmed anpassa sin förbrukning. 

Bolaget har kontor i Berlin, Førde, Helsingfors, Amsterdam och Stockholm.

tibber elavtal logo

Kontaktuppgifter till Tibber

Tibber går att nå via appen, chatt eller mail. 

Öppettider chatten: Måndag-torsdag 9.00 – 17.00 och fredag 9.00 – 16.00

Vanliga frågor och svar

Tibber erbjuder ett timprisavtal till privatpersoner.  

Normalt har bolaget inte någon bindningstid.

Tibber erbjuder 100% fossilfri el vilket delvis består av förnybar energi. 

Ja, timprisavtal är den enda typen av elavtal som bolaget erbjuder. 

Nej, Tibber erbjuder inte ett vintersäkrat elavtal för privatpersoner.