GodEl Elavtal - Elpriser, tillval & omdöme 2024

GodEl elavtal

GodEl erbjuder elavtal med fokus på förnybar energi och välgörenhet. Bolaget erbjuder bara förnybar el som är märkt med Bra miljöval, ett av de svåraste hållbarhetskraven i världen. GodEl skänker även den vinst de gör till olika organisationer som jobbar med välgörenhet.

Bolaget erbjuder ett rörligt elavtal med ett av de lägsta påslagen på marknaden. Nedan redogör vi kortfattat för bolagets erbjudanden. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och mer information.

Senast uppdaterad: 2024-05-08

Innehållsförteckning

Möjliga tillval

Timprisavtal

GodEl erbjuder ett rörligt elavtal med timpris där du debiteras efter timpriser på elbörsen. Du måste själv aktivt välja tillägget annars kommer du att debiteras ett snittpris för månaden.

GodEl rörligt elpris

GodEl erbjuder ett rörligt elavtal och ett rörligt elavtal med timpris. Elpriset baseras på den nordiska elbörsen Nord Pools rörelser för båda elavtalen.

Det innebär att priset kan variera från månad till månad. Historiskt har det rörliga elavtalet visat sig vara billigare över tid. Ett rörligt elavtal passar dig som klarar av att priset varierar från månad till månad.

Nedan visar vi ett prisexempel för det rörliga elavtal som bolaget erbjuder. Se bolagets hemsida för prisexempel på ett rörliga elavtal med timpris. 

Sammanfattning rörligt elpris

Fast elavtal

GodEl erbjuder inte ett fast elavtal utan erbjuder endast ett rörligt elavtal. Bolaget motiverar valet med att ett fastprisavtal i de flesta fall inte är en lönsam form för kunden över tid.

Rabatter

GodEl erbjuder inga rabatter eller kampanjer. Bolaget motiverar det med att de inte är vinstdrivande och skänker all vinst till välgörenhet. Det är också anledningen till att de inte erbjuder några kampanjer eller rabatter. Det blir i så fall mindre pengar till välgörenhet. 

Att tänka på vid byte till GodEl

Att genomföra ett byta av elavtal som privatperson är enkelt eftersom bytet till stor del sköts av det nya elbolaget. Om du vill byta till GodEl fyller du i information på bolagets hemsida eller kontaktar deras kundtjänst. Bolaget har då möjlighet att hjälpa dig med ditt byte. I de flesta fall behöver de endast anläggningsuppgifterna som du hittar på din senaste faktura. 

OBS! Se över ditt nuvarande elavtal Innan du genomför ditt byte och fyller i informationen hos GodEl. Om du har bindningstid eller uppsägningstid hos ditt nuvarande elbolag bör du avvakta med ett byte för att undvika onödiga kostnader och straffavgifter.

Bindningstid

Bindningstid är den tid som du är bunden hos ett elbolag en viss bestämd tid. Byter du elbolag under bindningstiden kan du råka ut för straffavgifter eller liknande. 

Det är alltid bra att se över vilken bindningstid och uppsägningstid ett elbolag har innan du bestämmer dig för att teckna ett elavtal. Beroende på vilket elbolag du väljer kan bindningstiden variera och det är därför bra att jämföra vilka alternativ som finns. 

För att förenkla din jämförelse har vi samlat information om GodEls bindningstid och uppsägningstid nedan. För fullständiga villkor, se bolagets hemsida. 

GodEl har ingen bindningstid eller uppsägningstid på något av deras elavtal. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med GodEl elavtal

Nackdelar med GodEl elavtal

Eon elavtal omdöme

Vårt test av GodEl resulterar i att bolaget erbjuder ett enkelt rörligt elavtal med ett av marknadens lägsta påslag. Bolaget har inte heller någon bindningstid och skänker vinsten till välgörenhet. 

Elen som bolaget erbjuder är märkt med Bra miljöval och 100% förnybar energi är möjlig utan extra kostnad. GodEl erbjuder däremot inget fast eller vintersäkrat elavtal. Det är inte heller möjligt att ta del av några rabatter eller kampanjer hos bolaget. 

Se mer om vilket elbolag som erbjuder det bästa elavtalet 2024 i vår jämförelse. 

Eon kundomdömen

Schysst elhandel

schysst elhandel

GodEl är certifierade med Schysst Elhandel. Det är en trygghetscertifiering för kunder som ges ut av Energiföretagen. 

Branschens mest hållbara varumärke

SBI index logga

GodEl utsågs 2021 för elfte året i rad som det mest hållbara varumärket inom branschen. 

GodEl och förnybar energi

Att elbolag erbjuder förnybar energi som energikälla till deras kunder har blivit allt viktigare. Både kunder och myndigheter ställer numera högre krav på elbolagen vilket gjort att omställningen påskyndats och elbolagens utbud har justerats. 

Hos de flesta elbolag har du möjlighet att välja hur stor andel förnybar energi som du vill ha beroende på dina preferenser. Vi har samlat GodEls syn på förnybar energi och hur bolaget jobbar med förnybar energi för att underlätta för dig i din jämförelse. 

GodEl erbjuder elavtal som är märkta med Bra Miljöval. Det är ett av världens svåraste hållbarhetskrav och en kvalitetsstämpel på elen som bolaget levererar. Bolaget erbjuder elavtal med elkällor från 100% förnybar energi. 

GodEl skänker också all vinst till välgörenhetsorganisationer som gör världen lite bättre. Bolaget har också sedan 2019 valt att mäta och minska utsläppen i enlighet med en oberoende standard för klimatneutrala produkter (ISO 14021). 

Om GodEl

GodEl är ett svenskt elbolag som grundades 2005. Bolaget ägs av det icke vinstdrivande svenska stiftelsen GoodCause. De vinster som bolaget gör går därför till olika välgörenhetsorganisationer.  

GodEl har ett stort fokus på hållbar el, förnybar energi och klimatförbättringar. Bolaget erbjuder 100% förnybara energikällor och ett enkelt rörligt elavtal utan bindningstid.  

godel logo

Kontaktuppgifter till GodEl

Telefon: 0770-45 73 00

e-post: hej@godel.se

Öppettider: Måndag – torsdag 09.00-17.00 och fredag 09.00-16.00

Vanliga frågor och svar

GodEl erbjuder ett rörligt elavtal utan bindningstid. Bolaget erbjuder inte ett fast elavtal. 

Ja, GodEl erbjuder förnybar energi. Elen som bolaget erbjuder är märkt med Bra miljöval och det är möjligt att få 100% förnybar energi utan extra kostnad. Det är också möjligt att välja ett tillägg för el från 100% vind. 

GodEl har ingen bindningstid eller uppsägningstid på sina elavtal för privatpersoner.

Bolaget har blivit certifierade med bland annat Schysst Elhandel och branschens mest hållbara varumärke. 

Bolaget erbjuder inte ett vintersäkrat elavtal. Bolaget erbjuder inte heller ett fast elavtal. 

Fler elbolag