Bixia Elavtal - Elpriser, tillval & omdöme 2024

Bixia elavtal

Bixia är ett elbolag som fokuserar på hållbar el. Bolaget är ett av de elbolag i Norden som köper in mest lokalproducerad el från förnybara energikällor. Bixia elavtal för privatpersoner finns som tre olika typer. Ett vanligt rörligt elavtal, ett rörligt elavtal med timpris och ett fast elavtal.

Samtliga elavtal innehåller el från 100% förnybara energikällor utan extra kostnad. Nedan redogör vi kortfattat för bolagets erbjudande. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och mer information.

Senast uppdaterad: 2024-05-08

Innehållsförteckning

Möjliga tillval

Bixia Nära

Bixia erbjuder ett tillägg för lokalproducerad el och möjlighet för dig att stötta lokala elproducenter. Tillägget kostar 29 kr/mån och innebär att du ger återbäring till dina lokala elproducenter. Du väljer själv vilket område som du vill stötta. I sin tur garanterar Bixia ursprunget för din el genom att köpa in ursprungsgarantier från den elproducent som du valt i ditt närområde.

Timpris

Bixia ger dig möjlighet att välja ett rörligt elavtal som baseras på timpris. Din elanvändning baseras då per timme istället för månad. Du kan på så sätt nyttja när på dygnet som elen är billigast. Timpris är ett typ av rörligt elavtal och inget tillval.

Bixia rörligt elpris

Bixia erbjuder två olika rörliga elavtal. Ett vanligt rörligt elavtal där elpriset baseras per månad och ett rörligt elavtal som baseras på timpris. 

Ett rörligt elavtal innebär att priset på el varierar beroende från månad till månad. Det passar dig som klarar av att månadskostnaden för el kan variera.

Vi visar en sammanfattning nedan för det vanliga rörliga elavtal som bolaget erbjuder. Se bolagets hemsida för prisexempel på övriga rörliga elavtal som bolaget erbjuder. 

Sammanfattning rörligt elpris

Rabatter

Bixia elavtal erbjuder flera rabatter. Bolaget erbjuder bland annat ett elavtal för studenter. Vi listar några av dem nedan. Rabatterna uppdateras dock regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida.

Samlingserbjudande

Bixia erbjuder en rabatt för dig som tecknar elavtal för din bostad och sommarstuga. Erbjudandet gäller både för nya och befintliga kunder. Du får med erbjudandet rabatt på fasta avgiften i 48 månader.

Studentrabatt

Bixia erbjuder rabatt för studenter som innebär att du får 25% rabatt på den fasta avgiften i 36 månader.

Seniorrabatt

Bixia erbjuder en rabatt för personer som är 65+. Rabatten innebär att du får 25% rabatt på den fasta avgiften i 36 månader.

Att tänka på vid byte till Bixia

Som privatpersoner är det enkelt att byta elavtal eftersom   det mesta av bytet sköts av det nya elbolaget. Hos Bixia fyller du i dina uppgifter på bolagets hemsida. Du kan också ge bolaget en fullmakt som innebär att de hämtar dina anläggningsuppgifter och avslutar ditt nuvarande elavtal. 

OBS! Det är viktigt att du går igenom ditt nuvarande elavtal och dess bindningstid innan du tecknar ett nytt elavtal med Bixia. Om du har tid kvar på din bindningstid är det bättre att vänta med bytet för att undvika straffavgifter och liknande.

Bindningstid

Bindningstiden och uppsägningstiden som ett elbolag erbjuder är bra att jämföra innan du tecknar ett elavtal. Bindningstiden är den tid som du är bunden hos elbolaget. Om du avslutar ditt elavtal innan bindningstiden har gått ut kan du behöva betala en straffavgift eller liknande. 

Bixia har ingen bindningstid på det rörliga elavtalet. Elavtalet Bixia Framtid har en bindningstid på 12 månader. Bindningstid och uppsägningstid kan också tillkomma om du väljer att utnyttja någon av bolagets rabatter. Se mer på bolagets hemsida.  

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Bixia elavtal

Nackdelar med Bixia elavtal

Bixia elavtal omdöme

Bixia erbjuder tre olika elavtal för privatpersoner. Bolaget ger dig möjlighet att välja närproducerad el och jobbar för att öka mängden el från förnybara energikällor. Samtliga elavtal som bolaget erbjuder får el från förnybar energi. 

Jämfört med andra elbolag i vår jämförelse erbjuder bolaget inget fast eller vintersäkrat elavtal. Bolaget erbjuder också få rabatter.

Jämför elavtal för att se hur Bixia står sig mot andra elavtal som vi jämfört och för att se vilket som är det bästa elbolaget i vår jämförelse. 

Bixia kundomdömen

Schysst elhandel

schysst elhandel

Bixia har erhållit utmärkelsen Schysst elhandel. 

Bixia och förnybar energi

Bixia jobbar för att öka andelen förnybar energi och att öka mängden från förnybara energikällor som sol, vind och vatten. Bolaget erbjuder därför el från förnybara energikällor till sina elavtal. Utöver det jobbar bolaget också med att öka andelen närproducerad el. 

Bolaget gör också avsättningar till en miljöfond som ingår i alla elavtal. Miljöfonden innebär att bolaget avsätter en summa pengar varje månad för varje kund till fonden. Fonden används sedan för projekt som gör skillnad för klimat och miljö.

Om Bixia

Bixia är ett svenskt elbolag med säte i Linköping. Bolaget ägs av Tekniska verken i Linköping.  

Bolaget gör stora satsningar inom förnybar energi och närproducerad el. Bixia är ett av de elbolag i Norden som köper in störst förnybar energi och lokalproducerad el. 

Bixia logo

Kontaktuppgifter till Bixia

Telefon: 0771-60 30 30

Öppettider: Måndag-torsdag 09.00-17.00 och fredag 09.00-15.00

Vanliga frågor och svar

Bixia erbjuder två rörliga elavtal och ett elavtal som kombinerar rörligt och fast elpris för privatpersoner. 

Ja, Bixia erbjuder förnybar energi. Samtliga elavtal som bolaget erbjuder får el från förnybar energi utan extra kostnad. 

Bindningstiden beror på vilket elavtal som du väljer att teckna. Vanligtvis finns det ingen bindningstid för de rörliga elavtalen och 12 månaders bindningstid för elavtalet Bixia Framtid. 

Bixia erbjuder inte ett vintersäkrat elavtal.

Fler elbolag