Skellefteå Kraft Elavtal - Elpriser, tillval & omdöme 2024

Aktuellt erbjudande: Ingen månadsavgift och inget påslag de första 9 månaderna! Gäller endast nya kunder och avser rörligt elavtal.

Skellefteå Kraft elavtal

Skellefteå Kraft är den femte största kraftproducenten i Sverige och ägs av Skellefteå kommun. Bolaget har sin bas i vattenkraft och producerar energi till privatpersoner och företag över hela Sverige. Målet är att bolagets egna energiproduktion ska vara 100 procent hållbar. 

Skellefteå Kraft erbjuder endast ursprungsmärkt el från förnybara energikällor som vattenkraft, bioenergi och vindkraft. Bolaget har ett påslag på 6 öre/kWh exklusive moms som inkluderar ursprungsmärkningen för ett rörligt elavtal och en månadsavgift på 49 kronor. 

Som privatperson har du möjlighet att välja mellan ett rörligt och fast elavtal. Skellefteå Kraft har flera år i rad prisats för sin kundservice och kundnöjdhet. Nedan redogör vi kortfattat för bolagets erbjudanden. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och mer information.

Senast uppdaterad: 2024-07-01

Innehållsförteckning

Möjliga tillval

Min Stora Dag

Skellefteå Kraft elavtal ger dig möjlighet att välja ett tillval som innebär att du skänker 0,25 öre/kWh inklusive moms till välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag. Ditt tillval påverkar även Skellefteå Kraft att skänka lika mycket pengar som du gör. Din elkostnad blir med detta tillval: Pris + 0,25 öre/kWh.

Skellefteå Kraft rörligt elpris

Skellefteå Kraft elavtal finns med ett rörligt elpris som baseras på priset som bolaget betalar för den el som köps in från elbörsen Nord Pool. Priset varierar därför från månad till månad och beror på var i Sverige som du bor. Eftersom det rörliga priset följer marknaden kan det både gå och och ner.

Utöver elpriset tillkommer bolagets påslag samt månadsavgift. Elavtalet passar därför dig som är flexibel och har möjlighet till stora svängningar i din hushållsekonomi. 

Sammanfattning rörligt elavtal

Skellefteå Kraft fast elpris

Skellefteå Kraft elavtal erbjuder möjligheten för dig att teckna ett fast elpris i 1 år, 2 år eller 3 år. Priset varierar beroende på hur länge du vill binda ditt elavtal och 3 år är det dyraste alternativet. Ett fast elpris ger dig samma månadskostnad och pris per kilowattimme oavsett vad som händer på elbörsen.

Du undviker därför stora svängningar av elpriset och har en större trygghet i din månatliga kostnad. Elavtalet passar därför dig som vill undvika stora prisskillnader och ha större kontroll på dina kostnader.  

Sammanfattning fast elpris

Rabatter

Skellefteå Kraft erbjuder flera olika typer av rabatter på sin hemsida. Vi har listat några av de rabatter på elavtal som Skellefteå Kraft erbjuder nedan. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida.

Rabatt månadsavgift

Bolaget bjuder på månadsavgiften på 49 kr/mån inklusive moms de första 9 månaderna om du som ny kund tecknar ett rörligt elavtal hos bolaget. 

Rabatt påslag

Bolaget bjuder på påslaget på 6 öre/kWh de första 9 månaderna om du som ny kund tecknar ett rörligt elavtal hos bolaget.

Att tänka på vid byte till Skellefteå Kraft

Att byta elavtal är enkelt och kräver hos de flesta elbolag väldigt lite för dig som privatperson. Skellefteå Kraft ger dig möjlighet att låta bolaget sköta ditt byta åt dig. Du fyller då i att bolaget har fullmakt att kontakta din nuvarande elleverantör och nätägare för att få information om anläggnings-ID och områdes-ID. Skellefteå Kraft säger då även upp ditt befintliga elavtal till det datum då det löper ut. 

OBS! Innan du fyller i dina uppgifter på Skellefteå Krafts hemsida är det viktigt att du ser över ifall du har någon uppsägningstid eller bindningstid på ditt nuvarande elavtal för att undvika straffavgifter och onödiga kostnader.

Bindningstid

Något som kan vara bra att jämföra mellan elbolagen innan du bestämmer dig för ett elavtal är vilka villkor bolaget erbjuder gällande bland annat bindningstid.

Bindningstid innebär att du är bunden till elbolaget för en tid framöver vilket gör att du kan råka ut för straffavgifter om du vill byta ditt elavtal innan bindningstiden går ut. För att underlätta för dig har vi samlat Skellefteå Krafts bindningstid nedan. För fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

Skellefteå Kraft elavtal har normalt ingen bindningstid för rörliga elavtal. Det innebär att du kan byta elavtal närsomhelst. Det fasta elavtalet är dock bundet under den valda perioden som du valt att binda ditt elavtal, exempelvis i 1 år. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Skellefteå Kraft elavtal

Nackdelar med Skellefteå Kraft elavtal

Skellefteå Kraft elavtal omdöme

I vår undersökning av Skellefteå Krafts kundomdömen kan vi konstatera att elbolaget har fått många positiva omdömen och har en hög kundnöjdhet och en prisbelönt kundservice.

Elbolaget erbjuder också flera olika elavtal, en kort bindningstid, möjliga tillägg och 100% fokus på förnybar energi. 

Elbolagets rabatter är färre än flera andra elbolags erbjudanden. De gäller endast för det rörliga elavtalet och är på 9 månader. Påslaget som bolaget erbjuder är också högre än flera andra elbolags. 

Jämför elavtal hos oss för att se hur Skellefteå Krafts elavtal för privatpersoner står sig mot andra elbolag och för att se vilket som är det bästa elbolaget i vår jämförelse.

Skellefteå Krafts kundomdömen

SKI Kundnöjdhet

SKI genomför årligen en studie av energibranschen och kundnöjdheten hos respektive elbolag. Den senaste rapporten är från 2021 och visar att Skellefteå Kraft har Sveriges nöjdaste kunder 2021 för elavtal till privatpersoner. Bolaget ligger också etta i nöjdaste kunder inom elnät till både privatpersoner och företag. 

Reco.se

Reco.se är en av Sveriges största hemsidor för betygsättning av företag. Skellefteå Kraft har ett högt betyg på sidan med 4,5 av 5 i betyg. Kunderna kan själva kommentera och betygsätta bolaget och fler än 4 000 kunder har lämnat ett betyg på Skellefteå Kraft. 

Servicescore

Servicescore utser årligen företag inom energibranschen som ger kunderna den bästa serviceupplevelsen. Skellefteå Kraft har för åttonde året i rad utsetts till det företag inom energibranschen som ger bäst kundservice.

Skellefteå Kraft och förnybar energi

Förnybar energi har blivit alltmer viktigt för elbolagen att erbjuda. Flera beslut och krav från myndigheter de senaste åren har bidragit till att flera elbolag har ställt om för att kunna erbjuda förnybar energi. 

Beroende på dina preferenser kan förnybar energi vara en viktig faktor att jämföra mellan elbolagen innan du bestämmer dig för ett elavtal. Vi har därför sammanställt Skellefteå Krafts syn på förnybar energi och hur bolaget jobbar för att öka användningen. 

Skellefteå Kraft har som mål att erbjuda 100% förnybar energiproduktion senast 2040. Redan idag erbjuder bolaget den största delen av den el och värme som produceras från vattenkraft, vindkraft och biobränslen.

Bolaget ser en stor potential i vattenkraft som Sveriges framtida bas- och reglerkraft. Skellefteå Kraft tror även på att vindkraften och andra energikällor kan bidra i ett hållbart energisystem med till exempel solkraft.

Om Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft är den femte största kraftproducenten i Sverige. Bolaget har en bas av vattenkraft och levererar och producerar energi både till privatpersoner och företag över hela Sverige. 

Skellefteå Kraft är helägt av Skellefteå kommun och har cirka 600 anställda. Bolaget har verksamhet inom fem olika områden: elkraft, elnät, värme, kommunikation och fastigheter. 

Bolaget driver aktivt på utvecklingen av förnybar energi och har som mål att erbjuda en egen energiproduktion som är 100 procent hållbar.

Utvecklingen handlar delvis om att ställa om från fossilt till förnybart men även att forska inom flera områden som exempelvis vindkraft i kallt klimat. Bolaget har produktionsanläggningar för bioenergi, vindkraft och vattenkraft där vattenkraft är den största energikällan som till största del kommer från Skellefteåälven. 

I Skellefteå, Lycksele och Malå har bolaget sina största anläggningar för bioenergi. Bolaget är delägare i värmekraftverken belägna i Alholmen i Finland och Forsmark i Sverige.

Skellefteå Kraft logo

Kontaktuppgifter till Skellefteå Kraft

Telefon: 0910-77 25 50

e-post: kundservice@skekraft.se

Öppettider:

Måndag 08.00-18.00
Tisdag 08.00-18.00
Onsdag 09.30-18.00
Torsdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-16.30

Vanliga frågor och svar

Skellefteå Kraft erbjuder ett rörligt och ett fast elavtal. 

Ja, Skellefteå Kraft erbjuder förnybar energi. Bolaget har som mål att erbjuda 100% förnybar energiproduktion senast 2040. Redan idag erbjuder bolaget den största delen av den el och värme som produceras från vattenkraft, vindkraft och biobränslen.

Skellefteå Kraft elavtal har normalt ingen bindningstid för rörliga elavtal. Det fasta elavtalet är bundet under den valda perioden som du valt att binda ditt elavtal, exempelvis i 1 år. 

Skellefteå Kraft har fått flera utmärkelser för sina goda kundservice. Bolaget har också fått höga poäng i kundnöjdhet i SKI:s årliga rapport. 

Nej, Skellefteå Kraft erbjuder inte ett vintersäkrat elavtal. Om du vill ha ett fast elpris får du därför teckna bolagets fasta elavtal.