DoGood EL elavtal 2022

DoGood EL logo

DoGood EL

DoGood EL är ett familjeägt elbolag som erbjuder elavtal med 100% grön och förnybar energi. Bolaget erbjuder flexibla rörliga elavtal där du själv väljer om din el ska komma 100% från förnybar energi eller 100% från fossilfri energi. Nedan redogör vi kortfattat för bolagets erbjudanden. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och mer information.

Senast uppdaterad: 2022-09-01

Innehållsförteckning

Se vår topplista

Se vår topplista för att se vilket som är bäst elavtal i vår jämförelse. Vi jämför flera populära elleverantörer för att utse bäst elbolag 2022.

Möjliga val hos DoGood EL

100% förnybar energi

Du väljer själv var din el ska komma ifrån. Genom att välja 100% förnybar energi kommer din el endast att komma från förnybara energikällor.

100% fossilfri energi

Du kan själv välja var din el ska komma ifrån när du tecknar ett elavtal hos DoGood EL. Om du väljer ett 100% fossilfritt elavtal innebär det att din el produceras helt fossilfritt.

DoGood EL rörligt elpris

DoGood EL erbjuder rörliga elavtal till privatpersoner. Du väljer själv om din el ska komma ifrån 100% förnybara eller 100% fossilfria energikällor. 

Eftersom elavtalen är rörliga innebär det att du betalar ett elpris som följer elbörsen Nord Pools utveckling. Det innebär att ditt pris varierar från månad till månad beroende på elprisets rörelser.

Ett rörligt elavtal passar därför dig som klarar av att elpriset och till följd din elkostnad kan skilja sig från månad till månad.

Att tänka på vid byte till DoGood EL

Det är enkelt att byta elavtal som privatperson eftersom det oftast krävs väldigt lite från dig. Det mesta av bytet sköts av det nya elbolaget. Du fyller i att ditt tecknande gäller ett byte av elbolag direkt på bolagets hemsida. DoGood EL genomför då bytet åt dig.

OBS! Innan du genomför ett byte är det viktigt att du kontrollerar ditt nuvarande elavtal. Om du har bindningstid kvar eller uppsägningstid hos ditt nuvarande elbolag bör du avvakta med ett byte för att undvika straffavgifter och onödiga kostnader.

Bindningstid

Bindningstid är bra att hålla koll på både hos ditt nuvarande elbolag men också vid val av ett nytt elbolag. Det kan vara bra att jämföra bindningstiden hos olika elbolag innan du bestämmer dig för ett elavtal. Bindningstiden är den tid som du är bunden hos ett elbolag och tiden kan variera mellan olika elbolag. 

Om du avbryter ett elavtal och byter elbolag när du har en bindningstid kvar hos ett elbolag innebär det att du kan råka ut för straffavgifter eller liknande.

DoGood EL och förnybar energi

Förnybar energi har blivit allt viktigare för elbolagen att erbjuda till sina kunder. DoGood EL erbjuder två olika alternativ som båda är gröna. Du väljer själv om din el ska komma från 100% förnybar energi eller 100% fossilfri energi hos bolaget. 

Enligt informationen på bolagets hemsida jobbar de för att världen ska bli mer hållbar och investerar därför i flera innovativa företag som jobbar mot klimatförändringar och en grönare framtid.

Fossilfri energi

Bolaget erbjuder elavtal som är 100% fossilfria. Du väljer själv om du vill att din el ska komma från fossilfri energi när du tecknar ett elavtal hos bolaget. Fossilfri el innebär att elen produceras av fossilfria energikällor.

Förnybar energi

Bolaget erbjuder elavtal som är 100% förnybara. Du väljer själv om du vill att din el ska komma från förnybar energi när du tecknar elavtal hos bolaget. Förnybar energi kommer endast från förnybara energikällor.

Om DoGood EL

DoGood EL är ett familjeägt elbolag som jobbar för en hållbar framtid med förnybar och grön el. Bolagets mål är att du enkelt ska kunna få 100% grön och förnybar energi till ett billigt pris. 

Bolaget har kontor i Malmö och jobbar för att erbjuda en smidig och fysisk kundservice, som dessutom är flerspråkig, för att du som kund ska få ett så bra bemötande som möjligt. DoGood EL erbjuder elavtal till både privatpersoner och företag i hela Sverige.

DoGood EL logo

Fler elbolag