Bäst elavtal våren 2021

Hitta Elavtal har utsett det bästa elavtalet våren 2021. Vi utser flera gånger årligen det bästa elavtalet på marknaden för att underlätta för dig vid val av elavtal. Efter vår uppdaterade jämförelsen och analys under våren 2021 har vi utsett en ny etta.

Bäst elavtal våren 2021

Bäst elavtal våren 2021 enligt jämförelsen

telge energi logo

Bäst rörligt elavtal

Fortum logo

Bäst fast elavtal

Bästa rörliga elavtalet våren 2021

Hitta Elavtal har utsett Telge Energi till det elbolag som erbjuder det bästa rörliga elavtalet våren 2021. Telge Energi har ett aktuellt erbjudande där du som privatperson och ny kund hos bolaget får ett års rabatt på månadsavgiften. Det innebär att du inte behöver betala månadsavgiften under ditt första år som kund hos bolaget. 

Telge Energi erbjuder även elavtal som klarar Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval. Det innebär att den el som bolaget erbjuder klarar det svåraste hållbarhetskravet i världen. Som kund hos bolaget erbjuds du därför 100% förnybar energi utan extra avgifter. Telge Energi ger dig också möjlighet att välja olika typer av elavtal baserat på vilken typ av elkälla du vill ha. 

Göta Energi erbjuder också ett attraktivt elavtal med ett av de lägsta påslagen på marknaden. Bolaget var etta i vår senaste jämförelse men blev den här gången nedflyttat av Telge Energi. Det beror till stor del på Telge Energis fokus på förnybar energi och rabatt på månadsavgiften. Göta Energi erbjuder fortsatt ett av de bästa rörliga elavtalen på marknaden med ett lojalitetsprogram för trogna kunder. 

Bästa fasta elavtalet våren 2021

Fortum erbjuder det bästa fasta elavtalet för privatpersoner under våren 2021 i vår jämförelse. Fortum erbjuder fortsatt det bästa fasta elavtalet på marknaden och behåller sin position som etta i vår jämförelse. Det beror till stor del på bolagets relativt låga månadsavgift jämfört med konkurrenterna. Som ny kund får du även en rabatt på 500 kronor om du tecknar ett fast elavtal hos bolaget. Det innebär att Fortum fast elavtal är överlägset bäst i vår jämförelse av fasta elavtal. 

Tänk på det här innan du byter elavtal

Beroende på din elförbrukning, din boendesituation, din ekonomiska situation och dina preferenser kan det bästa elavtalet för just dig variera. Beroende på om du bor i lägenhet eller villa kan det till exempel vara bättre med ett rörligt eller fast elavtal då elförbrukningen kan skilja sig markant. 

En villa har i många fall en betydligt högre elförbrukning än en lägenhet. Det gör att det kan vara bättre med ett fast elavtal för att undvika kraftiga svängningar i elkostnaden. Om du inte vill binda ditt elavtal i ett år kan ett vintersäkrat elavtal vara ett bra val. Du får då ett kombinerat elavtal med både ett fast elpris och ett rörligt. 

Dina preferenser spelar också roll inför ditt val av elavtal. Beroende på om du värdesätter förnybar energi eller billig el kan det bästa elavtalet för dig skilja sig mellan olika elbolag. 

Rabatterna som elbolagen erbjuder kan också vara bra att se över inför ditt val av elavtal. Vissa bolag erbjuder nykundsrabatter, lojalitetsprogram och årliga bonusar för trogna kunder. Rabatterna gör att du årligen kan spara pengar på ditt elavtal. 

Bindningstiden hos ditt nuvarande elbolag är också bra att se över innan ditt byte så du slipper straffavgifter eller linkande vid ditt byte av elavtal

Om jämförelsen

Hitta Elavtal gör regelbundet jämförelser av elavtal för att hjälpa dig att hitta det bästa elavtalet. Vår jämförelse går igenom några av de populäraste elbolagens erbjudanden på marknaden. Elbolagens erbjudanden för privatpersoner inkluderar elpris, påslag, rabatter, månadsavgifter, typ av el och tillägg.

Genom att gå igenom elbolagens erbjudanden till privatpersoner utser vi det bästa rörliga och fasta elavtalet flera gånger årligen. Det gör att du som privatperson får en uppdaterad jämförelse av de populäraste elavtalen på marknaden och slipper själv gå igenom bolagens erbjudanden. 

Elkostnaden är inte det enda vi tittar på i vår jämförelse. Vi går även igenom om bolagen erbjuder förnybar energi, lojalitetsprogram eller olika typer av tillägg. Vi tar även hänsyn till om bolaget vunnit några priser eller utmärkelser för sin kundservice till exempel. 

Se mer om respektive elbolag för mer information om vilka typer av elavtal som bolaget erbjuder. Om du vill jämföra fler elavtal kan du använda vår guide i hur du använder jämförelsetjänsten Elskling

Dela artikeln

Fler artiklar