SKI kundnöjdhet är högst hos Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft plockar återigen höga betyg inom kundnöjdhet i den årliga jämförelse som SKI genomför. Bolaget plockar i årets undersökning förstaplatsen inom kategorierna elhandel privat, elnät privat och elnät företag.

SKI Energi 2021

SKI utser kundnöjdheten hos elbolagen

Svensk Kvalitetsindex (SKI) utser årligen kundnöjdheten i en rad olika branscher. En av de branscher som granskas är energibranschen. Kundnöjdheten utses som tidigare år i sex olika kategorier hos elbolagen. De sex kategorierna som undersöks är: elhandel privat, elhandel företag, elnät privat, elnät företag, fjärrvärme privat och fjärrvärme företag. 

SKI Energi 2021 undersökning visar att kundnöjdheten generellt fortsätter ner något jämfört med 2020. Den totala kundnöjdheten i branschen uppgick till 66 vilket är en minskning med 0,8 enheter jämfört med 2020. 

Undersökningen visade likt förra året att det är främst bland privatkunderna som det finns störst utmaningar. Bland företagskunderna däremot är rörelserna mindre. Något som efterfrågas mer hos kunderna är möjligheten att följa sin förbrukning digitalt och få tips och råd om hur man själv kan påverka sin elkostnad.

Skellefteå Kraft var vinnare i år igen

Skellefteå Kraft tog återigen flera topplaceringar i undersökningen. Bolaget tog bland annat en förstaplats i kategorin för elhandel på privatmarknaden med en kundnöjdhet på 74,9. Branschsnittet i denna kategori låg på 65,4.

Andraplatsen i kategorin plockades av GodEl och tredjeplatsen av Karlstads Energi. Telge Energi har tappat en del i undersökningen jämfört med 2020 men tog en position över snittet på 67,8. Det är dock en noterbar nedgång med 4,6 enheter jämfört med 2020. 

Skellefteå Kraft plockar även en förstaplats i kategorierna elnät privat och elnät företag. I övriga kategorier plockar bolaget en andraplats. Bolaget plockar därmed topplaceringar i alla kategorier. För fjärrvärme privat och företag är det Karlstads Energi som plockar förstaplatsen och för elhandel företag är det Övriga som plockar förstaplatsen. 

För mer information om rapporten läs här

Se även vårt inlägg om SKI Energi kundnöjdhet 2020.

Teckna elavtal hos Skellefteå Kraft

Dela artikeln

Fler artiklar