Telge Energi Elavtal - Elpriser, tillval & omdöme 2024

Telge Energi elavtal

Telge Energi är ett prisvärt elbolag med fokus på hållbar el. Bolaget har alltid varit en utmanare inom branschen, först gällande priser och under de senaste åren för att kunna erbjuda hållbar energi. Sedan 2008 har bolaget erbjudit förnybar energi och sedan 2019 ligger fokus helt på hållbar energi. Telge Energi elavtal finns som flera olika alternativ för privatpersoner.

Samtliga avtal är prisvärda och klarar Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval som tillhör det svåraste hållbarhetskravet i världen. Telge Energi erbjuder olika typer av kampanjer och rabatter för dig som tecknar ett nytt elavtal hos bolaget. Nedan redogör vi kortfattat för bolagets erbjudanden. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och mer information.

Senast uppdaterad: 2024-05-08

Innehållsförteckning

Möjliga tillval

Timmätning

Telge Energi erbjuder dig som har ett rörligt elavtal hos bolaget att teckna ett timprisavtal som innebär att du betalar bolagets inköpspris per timme i snitt för förbrukningen. Ju mer av energiförbrukningen som läggs när priset är lågt vilket ofta är nätter och helger, desto billigare blir din elräkning.

Telge Energi rörligt elpris - Timpris utan påslag

Telge Energi elavtal erbjuder ett rörligt elavtal som kallas för Timpris utan påslag. Det innebär att ditt elpris baseras på den nordiska elbörsen Nord Pools rörelser.

Priset för ett rörligt elavtal kan variera från månad till månad. Det rörliga elavtalet har historiskt visat sig vara billigare över tid. Rörligt elavtal passar dig som kan klara av att priset kan variera mellan månaderna.

Nedan hittar du en sammanfattning av det rörliga elavtalet. Se bolagets hemsida för mer exakta prisexempel för just ditt hushåll. 

Sammanfattning timpris utan påslag

Telge Energi rörligt elavtal

Telge Energi elavtal erbjuder också ett rörligt elavtal som kallas för Rörligt elavtal och innebär att ditt elpris följer utveckligen på elbörsen. 

Det rörliga elavtalet går också att få med fast vinterpris under perioden 1 december till 31 mars. 

Nedan hittar du en sammanfattning av det rörliga elavtalet. Se bolagets hemsida för mer exakta prisexempel för just ditt hushåll. 

Sammanfattning rörligt elavtal

Telge Energi Vinteravtal (Rörligt avtal + vinterpris)

Telge Energi erbjuder inte ett form av vintersäkrat elavtal som är ett rörligt elavtal med fast vinterpris. Det innebär att man har ett fast vinterpris under perioden 1 december till 31 mars och rörligt elavtal under resten av året. Läs mer om avtalet på bolagets hemsida. 

Rabatter

Telge Energi elavtal har flera rabatter och erbjudanden listade på sin hemsida. Några av rabatterna finner du nedan. Rabatterna uppdateras dock regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida.

Att tänka på vid byte till Telge Energi

Det är enkelt att byta elavtal som privatperson och det mesta sköts av det nya elbolaget. För att byta till Telge Energi fyller du i din information på bolagets hemsida eller ringer kundservice. När du fyllt i dina uppgifter, inklusive anläggningsuppgifter, genomför Telge Energi bytet åt dig. Anläggningsuppgifterna hittar du på den senaste fakturan.

OBS! Innan du genomför ditt byte och fyller i informationen hos Telge Energi är det viktigt att du ser över om ditt nuvarande elavtal. Om du har bindningstid eller uppsägningstid hos ditt nuvarande elbolag bör du avvakta med ett byte för att undvika onödiga kostnader och straffavgifter.

Bindningstid

Bindningstiden och uppsägningstiden hos elbolagen kan vara bra att jämföra innan du bestämmer dig för ett elavtal. Bindningstiden varierar beroende på vilket elbolag du väljer och innebär att du är bunden över en viss bestämd tid.

Om du byter elbolag under bindningstiden kan du därför råka ut för straffavgifter eller liknande. Vi har samlat Telge Energis bindningstider för privatpersoner nedan för att underlätta din jämförelse. För fullständiga villkor, se bolagets hemsida. 

Telge Energi förvaltat elavtal har en uppsägningstid på 3 månader. Det rörliga elavtalet har en kalendermånads uppsägningstid.

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Telge Energi elavtal

Nackdelar med Telge Energi elavtal

Telge Energi elavtal omdöme

I vår undersökning av bolagets omdömen och kundomdömen ser vi att Telge Energi är ett av de högst ansedda elbolagen på den svenska marknaden med flera positiva omdömen. 

Elbolaget har ett brett utbud med flera olika typer av elavtal, miljövänlig el utan tillägg, kort bindningstid och möjlighet till ett form av vintersäkrat avtal. 

Jämfört med flera av de andra elbolagen i vår jämförelse har Telge Energi en högre månadsavgift och har färre rabatter.

Jämför elavtal för att se vilket som är det bästa elbolaget i vår jämförelse. 

Telge Energi kundomdömen

Högst ansedda elbolaget 2019

Telge Energi högst anseende i branschen 2019

Telge Energi har under 2020 fått utmärkelsen Högst ansedda elbolaget 2019 enligt SIFO Anseendeindex. SIFO Anseendeindex handlar dels om allmänhetens tilltro och intryck av ett bolag. 

Schysst elhandel

schysst elhandel

Telge Energi är certifierade med Schysst elhandel. Det är en trygghetscertifiering för kunder som ges ut av Energiföretagen. 

Telge Energi och förnybar energi

Förnybara energikällor efterfrågas allt oftare hos konsumenter. Det finns även flera krav från myndigheter som bidragit till att fler elbolag varit tvungna att ställa om och justera sitt utbud.  

Flera elbolag ger dig möjlighet att bestämma hur stor andel av förnybar energi som du vill ha beroende på dina preferenser. Vi har sammanställt Telge Energis syn på förnybar energi och hur bolaget jobbar för att öka användningen av förnybar energi för att underlätta för dig. 

Telge Energi har länge varit med och drivit på frågan gällande förnybar energi. Bolaget har sedan 2008 jobbat med att erbjuda förnybar energi. Sedan 2019 har fokus även skiftat mer till att elen är helt hållbar. Bolagets samtliga elavtal är därför märkta med Bra Miljöval som är en av världens svåraste hållbarhetskrav.  

Telge Energi har i samarbete med Världsnaturfonden investerat i klimatinitiativ såsom solcellsdrivna skolor, smarta reningsverk och hållbar vattenkraft.

Om Telge Energi

Telge Energi är ett svenskt elbolag med säte i Södertälje. Bolaget har cirka 80 anställda och ingår i Telgekoncernen som ägs av Södertälje kommun. 

Telge Energi gör stora satsningar inom hållbar energi och jobbar för att kunna erbjuda ett prisvärt elavtal med höga hållbarhetskrav och en högklassig kundtjänst.

Sedan 2008 har bolaget erbjudit förnybar energi och sedan 2019 ligger fokus på att erbjuda endast hållbar energi.

telge energi logo

Kontaktuppgifter till Telge Energi

Telefon: 010-810 99 00

e-post: kundservice@telgeenergi.se

Öppettider: Måndag-torsdag 8-17 och fredag 8-15

Vanliga frågor och svar

Telge Energi erbjuder ett rörligt elavtal, ett rörligt elavtal med timpris utan påslag och ett rörligt elavtal med vinterpris. 

Ja, Telge Energi erbjuder förnybar energi. Elen som bolaget erbjuder är märkt med Bra miljöval. Det är också möjligt att välja ett tillägg för bland annat el från 100% vind. 

Bindningstiden beror på vilket elavtal som du väljer att teckna. Vanligtvis är bindningstiden en kalendermånad för det rörliga elavtalet och 3 månader för det förvaltade elavtalet. 

Bolaget har bland annat vunnit utmärkelse som det högst ansedda elbolaget 2019 enligt SIFO Anseendeindex. 

Telge Energi ett vintersäkrat elavtal som heter rörligt avtal + vinterpris.