Göta Energi Elavtal - Elpriser, tillval & omdöme 2024

Göta Energi elavtal

Göta Energi är ett svenskt elbolag som erbjuder elavtal till privatpersoner. Bolaget köper elektricitet direkt från elbörsen Nord Pool och saknar en egen elproduktion. Bolagets fokus ligger på att erbjuda billig el och ser sig som Sveriges största utmanare inom billiga elavtal. Göta Energi elavtal erbjuder ett av marknadens lägsta påslag vid val av rörligt elpris på 1 öre/kWh exklusive moms och elcertifikatsavgift.

Månadsavgiften varierar beroende på din förbrukning och är som lägst 49 kronor i månaden för ett rörligt elavtal. Göta Energi elavtal finns som tre olika varianter för dig som är privatperson. Du har möjlighet att välja mellan Spot On som är ett rörligt elavtal, Vintertrygg som är ett mixat elavtal, Fast-el som är ett fast elavtal och Timpris. Nedan redogör vi kortfattat för bolagets erbjudanden. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och mer information.

Senast uppdaterad: 2024-05-08

Innehållsförteckning

Möjliga tillval

Priskollen

Med tillvalet Priskollen håller Göta Energis experter koll på elmarknaden åt dig och tipsar dig om det finns risk för pristoppar så du kan binda ditt elavtal under en kortare period. Tillvalet kostar 49 kronor i månaden och går att teckna till det rörliga elavtalet Spot On.

Rent Vatten och 100% förnybar energi

Göta Energi är huvudpartner till WaterAid, en välgörenhetsorganisation som arbetar för att alla ska ha rätt till rent vatten, sanitet och hygien. Som elkund hos Göta Energi kan du välja ett tillval som gör att du varje månad skänker pengar till organisationen. Det innebär även att din el endast kommer från förnybar energi i form av vattenkraft. Tillvalet kostar 69 kronor i månaden.

El-konto

Tillvalet El-konto innebär att du kan jämna ut betalningen av din faktura. När elräkningen är stor har du möjlighet att dela upp den och när elräkningen är mindre kan du betala mer. Tillägget kostar 39 kr/mån.

Trippeltrygg

Göta Energi elavtal erbjuder ett tillval som heter Trippeltrygg som innebär att bolaget ersätter din elkostnad vid arbetslöshet eller sjukdom. Du kan dessutom få ersättning för din självrisk vid skada orsakad av elfel. Tillvalet kostar 59 kronor i månaden.

Göta Energi rörligt elpris - Spot On

Hos Göta Energi kan du som privatperson välja ett rörligt elpris till ditt elavtal. Bolaget kallar det rörliga elavtalet för Spot On. Du betalar då ett elpris som följer elbörsen Nord Pools utveckling.

Det innebär att priset varierar från månad till månad baserat på marknadens rörelser. Utöver elpriset tillkommer kostnader för bolagets påslag samt månadsavgift. 

Spot On elavtal passar dig som inte har några problem med att priset kan variera mellan månaderna.

Det rörliga elavtalet har ett påslag på 1 öre/kWh och ett påslag för elcertifikat på 2,6 öre/kWh. Månadsavgiften är på 49 kr/mån eller 69 kr/mån och baseras på din förbrukning. 

Sammanfattning Spot On

Rabatter

Göta Energi elavtal erbjuder flera olika typer av rabatter på sin hemsida. Bolaget erbjuder bland annat ett av de bästa elavtalet för studenter. Vi har listat några av de rabatter på elavtal som Göta Energi erbjuder nedan. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

Nya kunder

Göta Energi ger rabatt för första året för det rörliga elavtalet Spot On. Gäller endast nya kunder.

Bonustimmen

Göta Energi elavtal bjuder dig som trogen kund på en timme gratis el om dagen. Erbjudandet kallas bonustimmen och innebär att du tjänar in en timmes elanvändning varje dag 365 dagar om året. Dina samlade timmar dras sedan av på fakturan en gång per år. För att ta del av bonustimmen krävs det att du aktiverar Kivra eller e-faktura som betalningssätt.

Studentrabatt

Göta Energi erbjuder en studentrabatt som innebär att du får 9 fria månadsavgifter om du som student byter till bolagets rörliga elavtal Spot On.

Att tänka på vid byte till Göta Energi

Som privatperson är det enkelt att byta elavtal. Bytet kräver oftast väldigt lite från dig och det mesta sköts av det nya elbolaget. Hos Göta Energi fyller du i dina uppgifter i det formulär som finns på hemsidan. Göta Energi kan då genomföra bytet åt dig. Du fyller då i att Göta Energi har rätt att hämta dina aktuella anläggningsuppgifter vilket ger bolaget fullmakt att genomföra ditt byte. 

OBS! Innan du genomför ditt byte och fyller i informationen hos Göta Energi är det viktigt att du ser över om ditt nuvarande elavtal. Om du har bindningstid eller uppsägningstid hos ditt nuvarande elbolag bör du avvakta med ett byte för att undvika straffavgifter och onödiga kostnader.

Bindningstid

Bindningstiden kan vara bra att jämföra mellan elbolagen innan du bestämmer dig för ett elavtal. Tiden som du är bunden för ett elavtal varierar beroende på elbolag och innebär att du är bunden hos bolaget under en viss tid.

Det innebär att du kan råka ut för straffavgifter eller liknande om du vill byta elavtal under bindningstiden. För att underlätta för dig har vi samlat Göta Energis bindningstid nedan. För fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

Göta Energi har ingen bindningstid på det rörliga elavtalet Spot On. Däremot har avtalet en uppsägningstid på 90 dagar. 

Garanti för nya kunder

Bolaget erbjuder en garanti som gäller hela året för dig som är privatperson och ny kund och tecknar Göta Energi elavtal. 

  • Göta Energi bjuder på tre månadsavgifter om du som kund behöver göra något i bytesprocessen när du byter till Göta Energi från ditt tidigare elbolag. 
  • Göta Energi bjuder på tre månadsavgifter om du måste vänta mer än fem minuter i telefonkö eller 24 timmar på mejlsvar från bolaget. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Göta Energi elavtal

Nackdelar med Göta Energi elavtal

Göta Energi elavtal omdöme

Vårt test av Göta Energi elavtal för privatpersoner visar att bolaget erbjuder ett konkurrenskraftigt erbjudande med fokus på låga priser. 

Elbolaget har ett av marknadens lägsta påslag, flera tillgängliga rabatter, garanti för nya kunder och möjlighet till vintersäkrat avtal.

Jämfört med flera andra elbolag erbjuder endast bolaget 100% förnybar energi mot en extra kostnad. Månadsavgiften varierar också beroende på din elförbrukning. 

Jämför fler elbolags elavtal för att se vilket som är det bästa elavtalet 2024 och det bästa elbolaget

Göta Energi kundomdömen

Schysst elhandel

schysst elhandel

Göta Energi har blivit certifierade med Schysst elhandel. Det är en trygghetscertifiering för kunder som ges ut av Energiföretagen.

Göta Energi och förnybar energi

Förnybar energi har blivit alltmer viktigt för elbolagen att erbjuda. Det finns numera flera krav från myndigheter som bidragit till att fler elbolag har varit tvungna att ställa om för att kunna erbjuda förnybar energi. 

Du kan hos flera bolag bestämma hur stor andel av förnybar energi som du vill ha beroende på dina preferenser. Vi har sammanställt Göta Energis syn på förnybar energi för att underlätta för dig inför ditt val av elavtal.

Hos Göta Energi kan du välja 100% förnybar energi mot en månadsavgift motsvarande 49 kronor i månaden. Det kan du enkelt välja till när du tecknar ett elavtal hos bolaget. Den förnybara energin kommer då endast från vattenkraft.

Om Göta Energi

Göta Energi är ett svenskt elbolag med huvudkontor i Göteborg. Bolaget är sedan 2017 ett helägt dotterbolag till Fortum. Göta Energi erbjuder försäljning av elektricitet till privatpersoner över hela Sverige. 

Bolaget är en elleverantör som köper el från elbörsen Nord Pool och erbjuder dig som kund möjlighet att påverka vilken el som ditt elavtal ska bestå av. Göta Energi kallar sig själva Sveriges största utmanare på elmarknaden och har som målsättning att erbjuda billig el till sina kunder.

Göta Energi Logotyp-svart

Kontaktuppgifter till Göta Energi

Telefon: 020-23 15 00

Öppettider: Måndag-torsdag 9-17, fredag 9-16

Vanliga frågor och svar

Göta Energi erbjuder ett rörligt elavtal, ett fast elavtal och ett vintersäkrat elavtal som de kallar för vintertygg.

Ja, Göta Energi erbjuder förnybar energi. För 100% förnybar energi krävs det att du tecknar ett tillägg hos bolaget. 

Göta Energi elavtal har ingen bindningstid på det rörliga elavtalet Spot On.

Göta Energi erbjuder en 100% nöjd-garanti för nya kunder som gäller hela första året för dig som är ny kund hos bolaget. 

Ja, Göta Energi erbjuder ett vintersäkrat elavtal som de kallar för vintertrygg.