Telge Energi Elavtal - Priser, tillval & övrigt 2022

Telge Energi logotyp

Aktuellt erbjudande: Telge Energi erbjuder två års rabatt på månadsavgiften för nya kunder som som tecknar ett elavtal på bolagets hemsida.

Giltigt till: 2022-12-31

Telge Energi elavtal

Telge Energi är ett prisvärt elbolag med fokus på hållbar el. Bolaget har alltid varit en utmanare inom branschen, först gällande priser och under de senaste åren för att kunna erbjuda hållbar energi. Sedan 2008 har bolaget erbjudit förnybar energi och sedan 2019 ligger fokus helt på hållbar energi. Telge Energi elavtal finns som flera olika alternativ för privatpersoner. Samtliga avtal är prisvärda och klarar Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval som tillhör det svåraste hållbarhetskravet i världen. Telge Energi erbjuder olika typer av kampanjer och rabatter för dig som tecknar ett nytt elavtal hos bolaget. Nedan redogör vi kortfattat för bolagets erbjudanden. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och mer information.

Möjliga tillval

100% Vind

Telge Energi elavtal ger dig möjlighet att välja 100% Vind som tillägg. Du bidrar då till utbyggnaden av vindkraft och påskyndar omställningen till hållbar el. Telge Energi garanterar då att mängden el i ditt elavtal kommer från vindkraftverk som innehåller märkningen Bra Miljöval. Tillägget kostar 1,9 öre/kWh extra oavsett vilket typ av elavtal du väljer.

Timmätning

Telge Energi erbjuder dig som har ett rörligt elavtal hos bolaget att teckna ett timprisavtal som innebär att du betalar bolagets inköpspris per timme i snitt för förbrukningen. Ju mer av energiförbrukningen som läggs när priset är lågt vilket ofta är nätter och helger, desto billigare blir din elräkning.

Telge Energi - Rörligt elpris

Telge Energi elavtal finns som ett rörligt elavtal som innebär att ditt elpris baseras på den nordiska elbörsen Nord Pools rörelser. Priset kan därför variera från månad till månad. Det rörliga elavtalet har visat sig historiskt att vara billigare över tid. Rörligt elavtal passar dig som kan klara av att priset kan variera mellan månaderna.

Prisexempel: 208 kr/mån*

* Prisexempel på totalkostnad med rörligt elavtal hos Telge Energi baserat på elpris från januari 2022. Exemplet är baserat på en lägenhet med en elförbrukning motsvarande 1 940 kWh per år i elområde SE3. Totalpriset inkluderar elcertifikatsavgift, påslag, nykundsrabatt, moms och månadsavgift. Prisexemplet ska endast ses som ett exempel och din slutliga månadskostnad baseras på din faktiska elkonsumtion, ditt hushåll och dina preferenser. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och prisuppgifter. Elnätskostnad och energiskatt tillkommer separat. 

Telge Energi - Tryggt elavtal

Telge Energi elavtal erbjuder inte längre ett fast elavtal. Istället erbjuder bolaget ett form av fast elavtal som de kallar tryggt elavtal. Det innebär att du betalar ett stabilare pris per kilowattimme (kWh) oavsett elprisets rörelse på elbörsen. Elavtalet är ett förvaltat avtal där en krafthandlare köper in elen i förväg. Elavtalet har en bindningstid på 6 månader. 

Avtalet passar dig som vill undvika kraftiga rörelser och ha större kontroll på dina månadskostnader. Fakturan kan dock skilja sig varje månad beroende på din förbrukning men elpriset som du betalar är detsamma.

Prisexempel: 232 kr/mån*

* Prisexempel på totalkostnad med tryggt elavtal 1 år hos Telge Energi baserat på elpris från januari 2022. Exemplet är baserat på en lägenhet med en elförbrukning motsvarande 1 940 kWh per år i elområde SE3. Totalpriset inkluderar elcertifikatsavgift, nykundsrabatt, moms och månadsavgift. Prisexemplet ska endast ses som ett exempel och din slutliga månadskostnad baseras på din faktiska elkonsumtion, ditt hushåll och dina preferenser. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och prisuppgifter. Elnätskostnad och energiskatt tillkommer separat. 

Telge Energi Vinteravtal

Telge Energi erbjuder inte längre något vinteravtal utan om du vill ha större kontroll över dina kostnader så rekommenderas Tryggt elavtal.

Rabatter

Telge Energi elavtal har flera rabatter och erbjudanden listade på sin hemsida. Några av rabatterna finner du nedan. Rabatterna uppdateras dock regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida.

Nykundsrabatt

Telge Energi erbjuder två års rabatt på månadsavgiften för nya kunder som som tecknar ett elavtal på bolagets hemsida. Månadsavgiften hos Telge Energi uppgår till 49 kronor.

Värva en vän

Som kund hos Telge Energi har du möjlighet att värva vänner. Du får då 400 kronor för varje vän som du värvar till Telge Energi. Din vän får även 400 kronor i vänskapsrabatt.

Att tänka på vid byte till Telge Energi

Det är enkelt att byta elavtal som privatperson och det mesta sköts av det nya elbolaget. För att byta till Telge Energi fyller du i din information på bolagets hemsida eller ringer kundservice. När du fyllt i dina uppgifter, inklusive anläggningsuppgifter, genomför Telge Energi bytet åt dig. Anläggningsuppgifterna hittar du på den senaste fakturan.

OBS! Innan du genomför ditt byte och fyller i informationen hos Telge Energi är det viktigt att du ser över om ditt nuvarande elavtal. Om du har bindningstid eller uppsägningstid hos ditt nuvarande elbolag bör du avvakta med ett byte för att undvika onödiga kostnader och straffavgifter.

Bindningstid

Bindningstiden och uppsägningstiden hos elbolagen kan vara bra att jämföra innan du bestämmer dig för ett elavtal. Bindningstiden varierar beroende på vilket elbolag du väljer och innebär att du är bunden över en viss bestämd tid.

Om du byter elbolag under bindningstiden kan du därför råka ut för straffavgifter eller liknande. Vi har samlat Telge Energis bindningstider för privatpersoner nedan för att underlätta din jämförelse. För fullständiga villkor, se bolagets hemsida. 

Telge Energi tryggt elavtal har en bindningstid på 6 månader. Det rörliga elavtalet har en kalendermånads uppsägningstid.

Telge Energi kundomdömen

Högst ansedda elbolaget 2019

Skärmdump av Telge Energis nyhet om SIFO:s Anseendeindex.

Telge Energi har under 2019 fått utmärkelsen Högst ansedda elbolaget 2019 enligt SIFO Anseendeindex. SIFO Anseendeindex handlar dels om allmänhetens tilltro och intryck av ett bolag. 

Bra Miljöval - nu och framöver

Telge bra miljöval
Skärmdump av Telge Energis sida om bra miljöval.

Samtliga elavtal som Telge Energi erbjuder klarar Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval som tillhör det svåraste hållbarhetskravet i världen.

Telge Energi och förnybar energi

Förnybara energikällor efterfrågas allt oftare hos konsumenter. Det finns även flera krav från myndigheter som bidragit till att fler elbolag varit tvungna att ställa om och justera sitt utbud.  

Flera elbolag ger dig möjlighet att bestämma hur stor andel av förnybar energi som du vill ha beroende på dina preferenser. Vi har sammanställt Telge Energis syn på förnybar energi och hur bolaget jobbar för att öka användningen av förnybar energi för att underlätta för dig. 

Telge Energi har länge varit med och drivit på frågan gällande förnybar energi. Bolaget har sedan 2008 jobbat med att erbjuda förnybar energi. Sedan 2019 har fokus även skiftat mer till att elen är helt hållbar. Bolagets samtliga elavtal är därför märkta med Bra Miljöval som är en av världens svåraste hållbarhetskrav.  

Telge Energi har i samarbete med Världsnaturfonden investerat i klimatinitiativ såsom solcellsdrivna skolor, smarta reningsverk och hållbar vattenkraft.

Om Telge Energi

Telge Energi är ett svenskt elbolag med säte i Södertälje. Bolaget har cirka 80 anställda och ingår i Telgekoncernen som ägs av Södertälje kommun. 

Telge Energi gör stora satsningar inom hållbar energi och jobbar för att kunna erbjuda ett prisvärt elavtal med höga hållbarhetskrav och en högklassig kundtjänst. Sedan 2008 har bolaget erbjudit förnybar energi och sedan 2019 ligger fokus på att erbjuda endast hållbar energi.

Fler elbolag