Lumo Energi - Priser, tillval & övrigt 2022

Lumo Energi logo

Aktuellt erbjudande: Ingen fast månadsavgift de första 12 månaderna! Gäller endast nya kunder och avser både rörligt och fast elavtal. 

Lumo Energi elavtal

Lumo Energi är ett relativt nytt elbolag på den svenska marknaden. Bolaget erbjuder både ett rörligt elavtal och ett fast elavtal till privatpersoner. Du kan själv välja om du vill teckna ett fast elavtal i 6 eller 12 månader. Elavtalen är flexibla och du bestämmer själv om du vill teckna ett elavtal med el från en mix, fossilfri eller förnybar energi genom olika tillval. Beroende på vilket alternativ som du väljer betalar du ett tillägg varje månad för elen. Det rörliga elavtalet har ett påslag som inkluderar elcertifikat på 7 öre/kWh exkl. moms. Bolaget erbjuder en månadsavgift på 39 kr/mån exkl. moms för alla elavtal till privatpersoner. Nedan redogör vi kortfattat för bolagets erbjudanden. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och mer information.

Möjliga tillval

100% vindkraft

Till både det rörliga och det fast elavtalet kan du välja till och betala ett tillägg för förnybara energikällor och vindkraft. Det innebär att Lumo Energi köper in ursprungsgarantier på vindkraft som täcker din årliga elförbrukning. Du gör med tillägget därför ett aktivt val för klimatet. Tillvalet 100% vindkraft kostar 4 öre/kWh exkl. moms extra varje månad.

Klimatmix

Till både det rörliga och det fast elavtalet kan du välja till och betala ett tillägg för fossilfri energi. Med tillägget klimatmix säkerställer du att din el endast kommer från fossilfria energikällor vilket både inkluderar förnybar energi och kärnkraft. Tillvalet klimatmix kostar 3 öre/kWh exkl. moms extra varje månad.

Mix

Om du inte vill betala något extra i månaden kan du välja att din el kommer från mixade energikällor. Det innebär att din el kan komma från fossila, fossilfria och förnybara energikällor. Energikällan kostar inget extra i månaden.

Lumo Energi rörligt elavtal

Lumo Energi erbjuder ett rörligt elavtal. Elavtalet heter Kvick Rörligt Elpris och din elkostnad består i avtalen av spotpris, påslag och en fast månadsavgift. Elavtalet har en månads uppsägningstid och ger dig flexibiliteten att själv välja till olika tillval beroende på om du vill ha fossilfri eller förnybar energi. Påslaget uppgår till 7 öre/kWh exkl. moms och inkluderar kostnad för elcertifikat. 

Med ett rörligt elavtal följer din elkostnad elpriset, eller spotpriset som det också kallas, på elbörsen Nord Pool. Din elkostnad kan därför variera varje månad. Ett rörligt elavtal passar dig som klarar av att din elkostnad kan svänga kraftigt från månad till månad.

Prisexempel: 287 kr/mån*

*Prisexempel på totalkostnad med det rörliga elavtalet Kvick Rörligt Elpris hos Lumo Energi baserat på elpris från januari 2022. Exemplet är baserat på en lägenhet med en elförbrukning motsvarande 1 500 kWh per år i elområde SE3. Exemplet är också baserat på ett rörligt elavtal utan bindningstid med energikälla mix. Totalpriset inkluderar elcertifikatsavgift, påslag, nykundsrabatt, moms och månadsavgift. Prisexemplet ska endast ses som ett exempel och din slutliga månadskostnad baseras på din faktiska elkonsumtion, ditt hushåll och dina preferenser. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och prisuppgifter. Elnätskostnad och energiskatt tillkommer separat.

Lumo Energi fast elavtal

Lumo Energi erbjuder två olika fasta elavtal. Du väljer själv om du vill teckna ett fast elavtal i 6 eller 12 månader. Elavtalet heter Trygg Fast Elpris och innebär att du betalar samma elpris under hela bindningstiden. Din elkostnad består då av ett fast elpris och en fast månadsavgift. 

Ett fast elavtal passar dig som vill ha större kontroll över dina månadskostnader. Din kostnad påverkas inte av elprisets rörelser på elbörsen utan är samma under hela bindningstiden.

Prisexempel: 120 kr/mån*

*Prisexempel på totalkostnad med det fasta elavtalet Trygg Fast Elpris 12 månader hos Lumo Energi baserat på elpris från januari 2022. Exemplet är baserat på en lägenhet med en elförbrukning motsvarande 1 500 kWh per år i elområde SE3. Exemplet är också baserat på ett fast elavtal med energikälla mix. Totalpriset inkluderar elcertifikatsavgift, påslag, nykundsrabatt, moms och månadsavgift. Prisexemplet ska endast ses som ett exempel och din slutliga månadskostnad baseras på din faktiska elkonsumtion, ditt hushåll och dina preferenser. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och prisuppgifter. Elnätskostnad och energiskatt tillkommer separat.

Rabatter

Lumo Energi erbjuder flera olika rabatter på sin hemsida. Vi har listat några av de rabatter på elavtal som Lumo Energi erbjuder nedan. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida.

Nya kunder

Som ny kund hos Lumo Energi erbjuder bolaget en nykundsrabatt som motsvarar den fasta månadsavgiften under 12 månader både till det fasta och rörliga elavtalet. För det fasta elavtalet med bindningstid på 6 månader gäller rabatten endast för 6 månader. För det rörliga elavtalet erbjuder även bolaget rabatt på 3,5 öre/kWh på elpriset i 12 månader. Rabatten gäller endast nya kunder och gäller inte för tillvalskostnader.

Tipsa en vän

Om du som redan är kund hos Lumo Energi värvar en vän till bolaget får både du och din vän 200 kronor rabatt på er elräkning. Du har möjlighet att värva flera vänner till bolaget och du får rabatt efter samtliga värvningar.

Att tänka på vid byte till Lumo Energi

Som privatperson är det enklare än vad man kan tro att byta elbolag. Oftast krävs det väldigt lite från dig eftersom det mesta sköts av det elbolag som du byter till. För att byta till Lumo Energi fyller du i att ditt tecknande gäller ett byte av elbolag direkt på bolagets hemsida. Bolaget genomför då bytet åt dig.

OBS! Innan du genomför ett byte är det viktigt att du kontrollerar ditt nuvarande elavtal. Om du har bindningstid kvar eller uppsägningstid hos ditt nuvarande elbolag bör du avvakta med ett byte för att undvika straffavgifter och onödiga kostnader.

Bindningstid

Bindningstiden hos olika elbolag kan vara bra att jämföra innan du bestämmer dig för att teckna ett nytt elavtal. Det är även bra att hålla koll på bindningstiden hos ditt nuvarande elbolag för att undvika straffavgifter vid ett byte. Bindningstiden är den tid som du är bunden hos ett elbolag och tiden kan variera mellan olika elbolag. 

För att underlätta för dig har vi samlat information om bindningstiden hos Lumo Energi. För fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

Lumo Energi har normalt ingen bindningstid för sitt rörliga elavtal. Det rörliga elavtalet löper på med en månads uppsägningstid. För att nyttja rabatter kan du dock vara tvungen att vara kund hos bolaget under en bestämd tid. 

De två fasta elavtalen löper med en bindningstid på 6 eller 12 månader beroende på vilket avtal som du väljer. Det innebär att du inte kan byta elavtal närsomhelst utan måste vänta tills bindningstiden är slut för att undvika straffavgifter.

Lumo Energi och förnybar energi

Förnybar energi har blivit allt viktigare för elbolagen att erbjuda till sina kunder. Lumo Energi erbjuder olika alternativ för dig som privatperson för att du ska kunna bidra till en grönare el. Bolaget ger dig möjlighet att mot en avgift välja ett tillval som stödjer 100% vindkraft. Du har även möjlighet att mot en avgift välja ett tillval som endast ger dig el från fossilfri energi. Det innebär att din el kommer från både förnybara energikällor och kärnkraft.

Om Lumo Energi

Lumo Energi grundades 2015 och är ett relativt nytt elbolag på den svenska marknaden. Bolaget är ett nordiskt elbolag med kontor i Stockholm som är litet och flexibelt och kan därför prioritera en god kundservice. 

Lumo Energis värderingar är pålitlighet, hjälpsamhet och sakkunnighet. Bolaget har över 60 000 nöjda kunder och jobbar för att erbjuda en så god kundservice som möjligt. Privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar kan alla teckna elavtal hos bolaget.

Lumo Energi logo

Fler elbolag