Göta Energi Elavtal - Priser, tillval & övrigt 2022

Göta Energi Logotyp-svart

Aktuellt erbjudande: 500 kr rabatt på elen både vid nyteckning och för befintliga kunder. 

Göta Energi elavtal

Göta Energi är ett svenskt elbolag som erbjuder elavtal till både privatpersoner och företag. Bolaget köper elektricitet direkt från elbörsen Nord Pool och saknar en egen elproduktion. Bolagets fokus ligger på att erbjuda billig el och ser sig som Sveriges största utmanare inom billiga elavtal. Göta Energi elavtal erbjuder ett av marknadens lägsta påslag vid val av rörligt elpris på 1 öre/kWh exklusive moms och elcertifikatsavgift. Månadsavgiften varierar beroende på din förbrukning och är som lägst 49 kronor i månaden för ett rörligt elavtal. Göta Energi elavtal finns som tre olika varianter för dig som är privatperson. Du har möjlighet att välja mellan Spot On som är ett rörligt elavtal, Vintertrygg som är ett mixat elavtal och Fast-el som är ett fast elavtal. Nedan redogör vi kortfattat för bolagets erbjudanden. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och mer information. 

Möjliga tillval

Priskollen

Med tillvalet Priskollen håller Göta Energis experter koll på elmarknaden åt dig och tipsar dig om det finns risk för pristoppar så du kan binda ditt elavtal under en kortare period. Tillvalet kostar 39 kronor i månaden och går att teckna till det rörliga elavtalet Spot On.

Rent Vatten och 100% förnybar energi

Göta Energi är huvudpartner till WaterAid, en välgörenhetsorganisation som arbetar för att alla ska ha rätt till rent vatten, sanitet och hygien. Som elkund hos Göta Energi kan du välja ett tillval som gör att du varje månad skänker pengar till organisationen. Det innebär även att din el endast kommer från förnybar energi i form av vattenkraft. Tillvalet kostar 39 kronor i månaden.

Trippeltrygg

Göta Energi elavtal erbjuder ett tillval som heter Trippeltrygg som innebär att bolaget ersätter din elkostnad vid arbetslöshet eller sjukdom. Du kan dessutom få ersättning för din självrisk vid skada orsakad av elfel. Tillvalet kostar 49 kronor i månaden.

Göta Energi rörligt elavtal

Hos Göta Energi kan du som privatperson välja ett rörligt elpris till ditt elavtal. Bolaget kallar det rörliga elavtalet för Spot On. Du betalar då ett elpris som följer elbörsen Nord Pools utveckling.

Det innebär att priset varierar från månad till månad baserat på marknadens rörelser. Utöver elpriset tillkommer kostnader för bolagets påslag samt månadsavgift. 

Spot On elavtal passar dig som inte har några problem med att priset kan variera mellan månaderna.

Prisexempel: 202 kr/mån*

*Prisexempel på totalkostnad med rörligt elavtal hos Göta Energi baserat på elpris från januari 2022. Exemplet är baserat på en lägenhet med en elförbrukning motsvarande 1 500 kWh per år i elområde SE3. Totalpriset inkluderar elcertifikatsavgift, påslag, nykundsrabatt, moms och månadsavgift. Prisexemplet ska endast ses som ett exempel och din slutliga månadskostnad baseras på din faktiska elkonsumtion, ditt hushåll och dina preferenser. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och prisuppgifter. Elnätskostnad och energiskatt tillkommer separat. 

Göta Energi fast elavtal

Göta Energi elavtal ger dig som privatperson möjlighet att välja ett fast elpris till ditt elavtal. Bolaget kallar det fasta elavtalet för Fast-el.

Fast-el innebär att du betalar ett fast elpris varje månad vilket gör att du försäkrar dig mot kraftiga svängningar på elbörsen.

Göta Energi erbjuder två olika avtalsperioder för privatpersoner, 18 eller 30 månader. Fast-el passar dig som vill kunna planera din elräkning och ekonomi för hela året och vill undvika plötsliga förändringar av elpriset.

Prisexempel: 190 kr/mån*

* Prisexempel på totalkostnad med fast elavtal 18 mån hos Göta Energi baserat på elpris från januari 2022. Exemplet är baserat på en lägenhet med en elförbrukning motsvarande 1 500 kWh per år i elområde SE3. Totalpriset inkluderar elcertifikatsavgift, nykundsrabatt, moms och månadsavgift. Prisexemplet ska endast ses som ett exempel och din slutliga månadskostnad baseras på din faktiska elkonsumtion, ditt hushåll och dina preferenser. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och prisuppgifter. Elnätskostnad och energiskatt tillkommer separat. 

Göta Energi Vintertrygg

Göta Energi elavtal erbjuder ett typ av mixat elavtal som innebär att du har ett rörligt pris från april till september och ett fast pris från oktober till mars. Bolaget kallar elavtalet för Vintertrygg. Vintertrygg innebär att du har ett lågt fast elpris under vintern då priserna tenderar att stiga och ett rörligt pris under sommaren.

Rabatter

Göta Energi elavtal erbjuder flera olika typer av rabatter på sin hemsida. Vi har listat några av de rabatter på elavtal som Göta Energi erbjuder nedan. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

Bonustimmen

Göta Energi elavtal bjuder dig som trogen kund på en timme gratis el om dagen. Erbjudandet kallas bonustimmen och innebär att du tjänar in en timmes elanvändning varje dag 365 dagar om året. Dina samlade timmar dras sedan av på fakturan en gång per år.

Nykundserbjudande

Bolaget erbjuder 500 kr rabatt på elen både vid nyteckning för det första året.

Flytterbjudande

Om du tar med dig Göta Energi elavtal när du flyttar får du 500 kronor rabatt det första året.

Att tänka på vid byte till Göta Energi

Som privatperson är det enkelt att byta elavtal. Bytet kräver oftast väldigt lite från dig och det mesta sköts av det nya elbolaget. Hos Göta Energi fyller du i dina uppgifter i det formulär som finns på hemsidan. Göta Energi kan då genomföra bytet åt dig. Du fyller då i att Göta Energi har rätt att hämta dina aktuella anläggningsuppgifter vilket ger bolaget fullmakt att genomföra ditt byte. 

OBS! Innan du genomför ditt byte och fyller i informationen hos Göta Energi är det viktigt att du ser över om ditt nuvarande elavtal. Om du har bindningstid eller uppsägningstid hos ditt nuvarande elbolag bör du avvakta med ett byte för att undvika straffavgifter och onödiga kostnader.

Bindningstid

Bindningstiden kan vara bra att jämföra mellan elbolagen innan du bestämmer dig för ett elavtal. Tiden som du är bunden för ett elavtal varierar beroende på elbolag och innebär att du är bunden hos bolaget under en viss tid.

Det innebär att du kan råka ut för straffavgifter eller liknande om du vill byta elavtal under bindningstiden. För att underlätta för dig har vi samlat Göta Energis bindningstid nedan. För fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

Göta Energi elavtal har normalt bindningstid. Det rörliga elavtalet Spot On har en bindningstid på minst 12 månader och om du vill ta del av en del rabatter som bolaget erbjuder är bindningstiden oftast längre.

Det innebär att du inte kan byta elavtal närsomhelst utan måste vänta ut bindningstiden för att undvika straffavgifter. Det fasta elavtalet är bundet under den valda perioden som du valt att binda ditt elavtal, exempelvis i 18 månader. Det mixade elavtalet Vintertrygg har en bindningstid på 24 månader.  

Garanti för nya kunder

Bolaget erbjuder en garanti som gäller hela året för dig som är privatperson och ny kund och tecknar Göta Energi elavtal. 

  • Göta Energi bjuder på tre månadsavgifter om du som kund behöver göra något i bytesprocessen när du byter till Göta Energi från ditt tidigare elbolag. 
  • Göta Energi bjuder på tre månadsavgifter om du måste vänta mer än fem minuter i telefonkö eller 24 timmar på mejlsvar från bolaget. 
  • Göta Energi står för mellanskillnaden om det efter första året hos bolaget inte är billigare eller på samma pris som hos elbolaget som du bytt från. 

Göta Energi och förnybar energi

Förnybar energi har blivit alltmer viktigt för elbolagen att erbjuda. Det finns numera flera krav från myndigheter som bidragit till att fler elbolag har varit tvungna att ställa om för att kunna erbjuda förnybar energi. 

Du kan hos flera bolag bestämma hur stor andel av förnybar energi som du vill ha beroende på dina preferenser. Vi har sammanställt Göta Energis syn på förnybar energi för att underlätta för dig inför ditt val av elavtal.

Hos Göta Energi kan du välja 100% förnybar energi mot en månadsavgift motsvarande 29 kronor i månaden. Det kan du enkelt välja till när du tecknar ett elavtal hos bolaget. Den förnybara energin kommer då endast från vattenkraft.

Vindkraftverk för förnybar energi

Om Göta Energi

Göta Energi är ett svenskt elbolag med huvudkontor i Göteborg. Bolaget är sedan 2017 ett helägt dotterbolag till Fortum. Göta Energi erbjuder försäljning av elektricitet till privatpersoner och företag över hela Sverige. 

Bolaget är en elleverantör som köper el från elbörsen Nord Pool och erbjuder dig som kund möjlighet att påverka vilken el som ditt elavtal ska bestå av. Göta Energi kallar sig själva Sveriges största utmanare på elmarknaden och har som målsättning att erbjuda billig el till sina kunder.

Göta Energi Logotyp-svart

Fler elbolag