DoGood EL - Priser, tillval & övrigt 2021

DoGood EL logo

DoGood EL

DoGood EL är ett familjeägt elbolag som erbjuder elavtal med 100% grön och förnybar energi. Bolaget erbjuder två olika flexibla rörliga elavtal där du själv väljer om din el ska komma 100% från förnybar energi eller 100% från fossilfri energi. Du har möjlighet att välja mellan ett rörligt elavtal utan bindningstid och ett rörligt elavtal med 12 månaders bindningstid. Bolaget erbjuder en månadsavgift på 25 kronor för samtliga elavtal. Nedan redogör vi kortfattat för bolagets erbjudanden. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och mer information.

Möjliga tillval

100% förnybar energi

Till båda elavtalen kan du själv välja var din el ska komma ifrån. Genom att välja 100% förnybar energi kommer din el endast att komma från förnybara energikällor. Den förnybara energin från DoGood EL kommer från vattenkraft som är en av de största och viktigaste förnybara energikällorna i Sverige.

100% fossilfri energi

Du kan själv välja var din el ska komma ifrån när du tecknar ett elavtal hos DoGood EL. Om du väljer ett 100% fossilfritt elavtal innebär det att din el produceras helt fossilfritt utan olja, kol eller gas. Vid val av fossilfri energi från DoGood EL garanterar bolaget att 100% av elen kommer från kärnkraft.

Hjälp mot klimatförändringar

Bolaget erbjuder ett tillval som hjälper bolaget att jobba mot klimatförändringar. För 15 kronor i månaden hjälper du DoGood EL att investera i innovativa bolag som hjälper de mest sårbara människorna mot klimatförändringar.

DoGood EL rörligt elavtal

DoGood EL erbjuder två olika typer av rörliga elavtal till privatpersoner. Ett av elavtalen är ett löpande rörligt elavtal utan bindningstid. Det andra elavtalet är ett rörligt elavtal med en bindningstid på 12 månader. För både elavtalen väljer du själv om din el ska komma ifrån 100% förnybara eller 100% fossilfria energikällor. Båda elavtalen har en månadsavgift på 25 kronor. 

Eftersom båda elavtalen är rörliga innebär det att du betalar ett elpris som följer elbörsen Nord Pools utveckling. Det innebär att ditt pris varierar från månad till månad beroende på elprisets rörelser. Ett rörligt elavtal passar därför dig som klarar av att elpriset och till följd din elkostnad kan skilja sig från månad till månad.

Prisexempel: 85 kr/mån*

*Prisexempel på totalkostnad med rörligt elavtal hos DoGood EL baserat på elpris från juli 2021. Exemplet är baserat på en lägenhet med en elförbrukning motsvarande 1 500 kWh per år i elområde SE3. Exemplet är också baserat på ett löpande rörligt elavtal utan bindningstid med 100% fossilfri el. Totalpriset inkluderar elcertifikatsavgift, påslag, nykundsrabatt, moms och månadsavgift. Prisexemplet ska endast ses som ett exempel och din slutliga månadskostnad baseras på din faktiska elkonsumtion, ditt hushåll och dina preferenser. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor och prisuppgifter. Elnätskostnad och energiskatt tillkommer separat.

DoGood EL Green Circle

Rabatter

Bolaget erbjuder flera olika rabatter på sin hemsida. Vi har listat några av de rabatter på elavtal som DoGood EL erbjuder nedan. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida.

Nya kunder

Som ny kund hos DoGood EL erbjuder bolaget en nykundsrabatt på 500 kronor. Det innebär att du slipper betala månadsavgiften på 25 kronor under de första 18 månaderna. Rabatten gäller endast för nya kunder hos bolaget som tecknar något av de två rörliga elavtalen som bolaget erbjuder.

Värva en vän

Om du som redan är kund hos DoGood EL värvar en vän till bolaget får du 500 kronor rabatt. Rabatten gäller endast värvning av en vän och fördelas på din 18 kommande fakturor.

Att tänka på vid byte till DoGood EL

Det är enkelt att byta elavtal som privatperson eftersom det oftast krävs väldigt lite från dig. Det mesta av bytet sköts av det nya elbolaget. Du fyller i att ditt tecknande gäller ett byte av elbolag direkt på bolagets hemsida. DoGood EL genomför då bytet åt dig.

OBS! Innan du genomför ett byte är det viktigt att du kontrollerar ditt nuvarande elavtal. Om du har bindningstid kvar eller uppsägningstid hos ditt nuvarande elbolag bör du avvakta med ett byte för att undvika straffavgifter och onödiga kostnader.

Bindningstid

Bindningstid är bra att hålla koll på både hos ditt nuvarande elbolag men också vid val av ett nytt elbolag. Det kan vara bra att jämföra bindningstiden hos olika elbolag innan du bestämmer dig för ett elavtal. Bindningstiden är den tid som du är bunden hos ett elbolag och tiden kan variera mellan olika elbolag. 

Om du avbryter ett elavtal och byter elbolag när du har en bindningstid kvar hos ett elbolag innebär det att du kan råka ut för straffavgifter eller liknande. För att underlätta för dig har vi samlat information om bindningstiden hos DoGood EL. För fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

DoGood EL erbjuder två olika typer av rörliga elavtal. Det ena elavtalet är löpande och utan bindningstid. Däremot har det löpande elavtalet en uppsägningstid på en månad. 

Det andra elavtalet har en bindningstid på 12 månader och en uppsägningstid på en månad. Det innebär att du inte kan byta elavtal närsomhelst utan måste vänta tills bindningstiden är slut för att undvika straffavgifter. För att ta del av bolagets rabatter kan du också vara tvungen att stanna som kund hos bolaget under en bestämd tid. 

DoGood EL och förnybar energi

Förnybar energi har blivit allt viktigare för elbolagen att erbjuda till sina kunder. DoGood EL erbjuder två olika alternativ som båda är gröna. Du väljer själv om din el ska komma från 100% förnybar energi eller 100% fossilfri energi hos bolaget. Den förnybara energin kommer från vattenkraft medan den fossilfria energin kommer från kärnkraft. 

Bolaget jobbar för att världen ska bli mer hållbar och investerar därför i flera innovativa företag som jobbar mot klimatförändringar och en grönare framtid. För varje nytecknat elavtal investerar bolaget 100 kronor till innovativa företag som hjälper de mest sårbara människorna mot klimatförändringar.

Fossilfri energi

Bolaget erbjuder elavtal som är 100% fossilfria. Du väljer själv om du vill att din el ska komma från fossilfri energi när du tecknar ett elavtal hos bolaget. Fossilfri el innebär att elen produceras av fossilfria energikällor. Hos DoGood El kommer den fossilfria energin från kärnkraft.

Förnybar energi

Bolaget erbjuder elavtal som är 100% förnybara. Du väljer själv om du vill att din el ska komma från förnybar energi när du tecknar elavtal hos bolaget. Förnybar energi kommer endast från förnybara energikällor. Hos DoGood EL kommer den förnybara energin från vattenkraft.

Om DoGood EL

DoGood EL är ett familjeägt elbolag som jobbar för en hållbar framtid med förnybar och grön el. Bolagets mål är att du enkelt ska kunna få 100% grön och förnybar energi till ett billigt pris. 

Bolaget har kontor i Malmö och jobbar för att erbjuda en smidig och fysisk kundservice, som dessutom är flerspråkig, för att du som kund ska få ett så bra bemötande som möjligt. DoGood EL erbjuder elavtal till både privatpersoner och företag i hela Sverige.

DoGood EL logo

Fler elbolag